Er der urtebehandling for hepatitis c?

Kronisk hepatitis C påfører leveren, som forårsager ardannelse, der i sidste ende kan føre til cirrose, leverfejl og muligvis levercancer. I et forsøg på at beskytte leveren mod disse skadelige processer, prøver mange mennesker med hepatitis C urtemedier. Almindeligt anvendte urter omfatter mælketråd, lakridsrod og astragalus, som alle har vist sig at have antiinflammatoriske og / eller antioxidante virkninger i laboratorieundersøgelser og nogle indledende undersøgelser hos mennesker. Ingen urter har imidlertid vist sig at være effektive til behandling af hepatitis C, og de kan ikke helbrede sygdommen.

Melk Thistle

Mælketistel er den mest almindeligt anvendte urt blandt mennesker med hepatitis C i USA. Den medicinske komponent i mælketistel er silymarin, en blanding af kemikalier ekstraheret fra frøene. Silymarin udviser antioxidant-, antiinflammatoriske og antivirale virkninger i dyre- og laboratorieundersøgelser. Disse egenskaber kan vise sig nyttige, hvis de også forekommer hos mennesker med hepatitis C, som angriber og inflammerer leverceller. Imidlertid er der ikke vist nogen varige gavnlige virkninger hos mennesker med hepatitis C. En analyse af 5 undersøgelser, der undersøgte virkningerne af silymarin hos mennesker med hepatitis C, blev offentliggjort i august 2014 i “BioMed Research International”. Forskerne fandt, at silymarin ikke signifikant reducerede hepatitis C-virus eller leverenzymniveauer – en markør for leverbetændelse. Disse resultater tyder på, at de lovende antivirale og antiinflammatoriske virkninger af silymarin set i laboratoriet endnu ikke er fuldt ud realiseret i humanstudier. Forskerne fandt imidlertid, at undersøgelsesdeltagere, der tog silymarin, rapporterede bedre fysisk funktionsevne og mindre smerte sammenlignet med personer, der ikke tog urt. Bivirkninger er sjældne med anbefalede doser mælketistel, selvom mild maveforstyrrelse, diarré og hovedpine kan forekomme. Højere doser kan forårsage mere alvorlige bivirkninger.

Licorice Root

Licorice root indeholder en forbindelse kaldet glycyrrhizin, der udviser antivirale, antiinflammatoriske og antioxidante egenskaber i dyre- og laboratorieundersøgelser. Et laboratorieundersøgelse, offentliggjort i “PLoS One” i juli 2013, viste, at glycyrrhizin nedsatte hepatitis C-virusproduktionen i inficerede celler. Men da intravenøs glycyrrhizin blev administreret 3 til 5 gange ugentligt i et år til mennesker med hepatitis C, var der ingen reduktion i mængden af ​​virus i deres blodbane, rapporterede forfatterne af en rapport fra august 2012 “Journal of Viral Hepatitis”. Mens intravenøs glycyrrhizin ikke viste antiviral aktivitet i undersøgelsen, var der en reduktion i leverenzymeriveauer, der kunne indikere reduceret leverinflammation. Især er intravenøs glycyrrhizin ikke tilgængelig i USA, og mængden af ​​glycyrrhizin leveren udsættes for fra orale lakridsrødtilskud er meget lavere end når forbindelsen administreres intravenøst. Glycyrrhizin kan forårsage højt blodtryk og vand og saltretention – især når det tages i høje doser eller på lang sigt. Disse bivirkninger kan være farlige for personer med lever, nyre eller hjertesygdom.

Astragalus

Astragalusrod anvendes almindeligvis sammen med andre urter i østmedicin. Det har vist sig at stimulere immunsystemet celler og fungere som en antioxidant i dyr og laboratorieundersøgelser. Disse virkninger kan hjælpe med at beskytte mod udvikling af kræft – en potentiel fordel for mennesker med hepatitis C, da infektionen øger leverkræftrisikoen. I en undersøgelse, der blev offentliggjort i “Journal of Ethnopharmacology” i januar 2014, viste forskere, at en kombination af astragalus og urt Salvia miltiorrhiza reducerede forekomsten af ​​eksperimentelt induceret levercancer hos rotter. Forfatterne af en rapport fra august 2009 “Journal of Experimental and Clinical Cancer Research” undersøgte resultaterne af 45 kinesiske undersøgelser, hvor forskellige traditionelle kinesiske lægemidler blev anvendt sammen med standardterapi til behandling af mennesker med levercancer. Forskerne fandt ud af, at concoctions indeholdende astragalus, ginseng og mylabris – tørrede kinesiske blisterbægler – gav en behandlingsfordel. Forfatterne bemærkede dog, at forskningsmetoderne var dårlige og grundige undersøgelser er nødvendige for at afgøre, om nogen af ​​disse traditionelle kinesiske lægemidler kan gavne mennesker med levercancer. Astragalus betragtes generelt som sikkert. Det kan dog forstyrre immunsystemet suppressants taget af mennesker, der har haft organtransplantationer, såsom cyclosporin (Gengraf, Sandimmune) og tacrolimus (Astagraf XL, Prograf).

Advarsler

Urte retsmidler er ikke en erstatning for standard medicinsk behandling for hepatitis C og kan udgøre alvorlige risici. Fordi leverfunktionen kan reduceres, kan urter måske ikke metaboliseres normalt. Derudover interagerer nogle urter farligt med anti-hepatitis C-stoffer og andre lægemidler. For eksempel advares personer, der tager det direktevirkende antiviralmedicin simeprevir (Olysio), mod at bruge mælktistel, da det kan forårsage opbygning af medicinen. På bagsiden kan St. John’s wort nedsætte effektiviteten af ​​direktevirkende antivirale lægemidler, der anvendes til behandling af hepatitis C. Tal med din læge, før du tager nogen urt for at være sikker på, at det er sikkert for dig. Fortæl også hver af dine sundhedsudbydere om alle lægemidler, urter og kosttilskud, du tager. Søg lægehjælp til uforklarlige, nye eller igangværende symptomer.; Medicinsk rådgiver: Tina St. John, M.D.