Er dextrose dårlig for mig?

Dextrose, også kaldet glucose eller majssukker, er et simpelt sukker fundet naturligt i nogle fødevarer, såsom honning og frugt, og tilsættes til nogle forarbejdede fødevarer. Det hjælper med at gøre brødskorpen og toastbrun. Amerikanerne bruger for meget sukker generelt, så du bør begrænse dit dextroseforbrug til at opretholde et godt helbred. Personer med visse sundhedsmæssige forhold, herunder diabetes, skal være særligt forsigtige med deres indtag af dextrose og andre sukkerarter.

Til diabetikere

Diabetikere er nødt til at se deres kulhydratindtag, idet man især holder øje med simple sukkerarter som dextrose, fordi hvis de ikke holder deres kulhydratforbrug relativt konsistente, kan de få deres blodsukker til at stige og øge deres risiko for diabetes bivirkninger. En artikel fra 2005, der blev offentliggjort i Diabetes Care, bemærkede, at hospitalerne bør passe på ikke at anvende dextrosebaserede løsninger i IV’er af diabetikere, hvis der er et alternativ, da disse løsninger kan medføre problemer med at kontrollere diabetikernes blodsukker.

Til dem med kronisk nyresygdom

Folk med kronisk nyresygdom vil måske vælge mad sødet med dextrose i stedet for dem sødet med fructose. En undersøgelse, der blev offentliggjort i American Journal of Physiology – Renal Physiology i oktober 2007, viste, at mens fructose spedte op i udviklingen af ​​kronisk nyresygdom, havde dextrose ikke den samme virkning. Dette var en indledende undersøgelse ved anvendelse af rotteceller, men der er yderligere undersøgelser nødvendige for at afgøre, om dextrose har de samme virkninger hos mennesker.

Hjertesygdom risiko

En undersøgelse offentliggjort i JAMA Internal Medicine i 2014 fandt et link mellem det samlede tilsatte sukkerforbrug og en stigning i hjertesygdomsrisikoen. Amerikanerne får i gennemsnit ca. 15 procent af deres kalorier fra tilsatte sukkerarter, såsom dextrose i forarbejdede fødevarer, og dem, som bruger de mest tilsatte sukkerarter, har to gange risikoen for at udvikle hjertesygdom som dem, der bruger de mindst tilsatte sukkerarter, ifølge dette undersøgelse.

Anbefalede grænser

American Heart Association anbefaler at begrænse tilsat sukkerforbrug til højst 6 teskefulde, eller ca. 24 gram, til kvinder og højst 9 teskefulde eller ca. 36 gram til mænd. Dette omfatter alle tilsatte sukkerarter, såsom bordsukker, sirup, honning, majssirup, frugtsaftkoncentrater, brunt sukker, melasse, fructose, glucose, maltose, saccharose, lactose og dextrose.