Er yoghurt sundere end mælk?

Både yoghurt og mælk er mejeriprodukter fremstillet af komælk. Du kan finde flere sorter af mælk og yoghurt, der afviger i fedtprocenten, sukkerindholdet og tilsatte vitaminer. Yoghurt har tendens til at indeholde mere sukker og kalorier end mælk, hvilket gør mælk til et bedre valg for dig, især hvis du forsøger at miste eller opretholde din vægt.

Kalorier

Kalorieindholdet i mælk og yoghurt afhænger af mængden af ​​sukker, protein og fedt, produkterne har. En kop nonfat mælk indeholder 82 kalorier, 8 g protein og 12 g sukker. Mens en kop nonfat frugt yoghurt indeholder over 230 kalorier, 11 g protein og 47 g sukker. Fordi yoghurt indeholder flere kalorier og betydeligt mere sukker, er mælk bedre for dig, når det kommer til næringsindholdet.

Vitaminer

Yoghurt og mælk er gode kilder til vitamin B-12 og riboflavin eller vitamin B-2. En kop fedtfri mælk eller fedtfri yoghurt indeholder lidt over 1 mcg vitamin B12 og 0,4 mg riboflavin. Det anbefalede daglige indtag af disse vitaminer til voksne er 2,4 mcg og ca. 1,3 mg. Både yoghurt og mælk indeholder over 45 og 30 procent af dit daglige krav til disse vitaminer.

Mineraler

Yoghurt indeholder mere calcium end mælk. En kop fedtfri yoghurt har 370 mg, mens en kop ikke-fedtet mælk kun har 300 mg. Disse svarer til 37 og 30 procent af dit daglige behov. Yoghurt indeholder også lidt mere fosfor, magnesium og kalium. Alle disse er vigtige mineraler, som din krop har brug for hver dag. Således er yoghurt en bedre kilde til mineraler.

Overvejelser

Sukkerindholdet i yoghurt kan variere mellem forskellige mærker og smag. Tjek etiketten og vælg yoghurt med lavt sukkerindhold. Brug fedtfattige eller fedtfri mejeriprodukter til at begrænse dit indtag af mættede fedtstoffer. Ideelt set skal du bruge en ikke-fed mælk, der er blevet beriget med vitamin A og D. En kop vitaminbaseret, ikke-fedtfri mælk giver 500 IE af A-vitamin og 115 IE af D-vitamin. Disse svarer til 19 til 23 procent af dit daglige A-vitaminbehov og Over 50 procent af D-vitamin behøver at gøre mælk til et bedre valg end yoghurt.