Fysioterapi øvelser til cervikal radiculopathy ensidig svaghed

Cervikal radikulopati, der ofte kaldes en knækket nerve, beskriver en tilstand af irritation, skade eller skade på en af ​​nerverne, som går ud af rygsøjlen i nakkeområdet. En af de mere alvorlige virkninger af nerveirritation er et tab af styrke i de muskler, som nerveen normalt leverer. Dette er normalt et ensidigt eller ensidigt problem, der påvirker højre eller venstre arm. Øvelser er en fælles del af behandlingen, men bør kun ske, når du er blevet evalueret af din læge.

Fordi irritation af en rygern er tilstede, og der er et potentiale for nerveskader eller musklerne, skal denne tilstand administreres af din læge. Når en nerve er beskadiget, er chancen til stede for skade på fremskridt, så jo hurtigere du bliver bedømt, jo bedre. Normalt vil du se din familie læge, der kan henvise dig til en neurolog eller en ortopædlæge. Kiropraktorer yder også evaluering af denne tilstand. Du kan få brug for yderligere evaluering med en røntgen-, magnetisk resonansbilledbehandling eller computertomografi-scan, så du bedst forstår din tilstand.

De første mål med denne øvelse er at reducere smerte og øge mobiliteten. Fordi bevægelse af musklerne stimulerer cirkulationen, kan mild motion reducere smerte. Start altid øvelserne i en korrekt kropsholdning, sidder lige op med dit hovedniveau. Flyt hovedet som om du kigger over skulderen til begge sider. Flyt så langt som du komfortabelt kan. Forestil dig at du er i et rum fyldt med vand lige under din næse, drej hovedet og hold næsen over vandlinjen. Hvis du oplever en stigning i smerte eller svaghed, afbryd træningen.

Facing lige frem og med oprejst krop, vippe hovedet som om du vil røre øret til din skulder. Flyt så langt som du komfortabelt kan. Det er nyttigt at gøre denne øvelse foran et spejl for at sikre, at du ikke vrider, mens du vipper. I spejlet skal du bemærke, at din næse ikke vender mod din skulder eller væk fra din skulder, når du vipper. Undgå at shrugging din skulder opad. Det kan hjælpe med at sidde på din hånd på den side, du vinkler mod.

Det andet mål med motion bør være at øge styrken. Start med isometriske øvelser. Husk, at radikulopati svaghed betyder, at nerveen ikke stimulerer muskelen ordentligt. Svaghed er ikke fordi du ikke udøver nok. Start i en opret stilling, tryk din hånd mod hovedet og modstå enhver bevægelse. Flyt din hånd frem og tilbage og til hver side af hovedet, så du kan modstå fremad, bagud og side til side tryk. Hvis svagheden stiger, afbryd denne øvelse og informer din læge.

Før du starter en øvelse

Rotationsøvelser

Head Tilts

Styrkelse af nakke muskler