Hoppe over måltider og magekramper

Spise regelmæssige måltider er gavnlig for fysisk og gastrisk sundhed, men mange mennesker springer måltider på grund af manglende tid eller ude af en fejlagtig tro på, at det vil hjælpe med at styrke et vægttabsdiæt. Overspring af måltider kan føre til en række negative sundhedsmæssige konsekvenser, herunder smertefulde magekramper.

Peptiske ulcera

Årsag til mavesår har været et spørgsmål om debat i det medicinske og videnskabelige samfund i nogen tid. En teori om, at sår forårsages af bakterierne Helicobacter pylori erstattede tidligere teorier om, at sår var forårsaget af stress- og personlighedsfaktorer, men nyere forskning viser, at bakterieteorien er for simplistisk og stress faktisk spiller en rolle ifølge en 1999 “Journal of American Medical Association “kommentar fra læger fra Italien og USA. Oversprøjtede måltider og afbrudte søvnmønstre kan bidrage til en øget duodenal syrebelastning, hvilket fører til udvikling eller forværring af symptomerne på et smertefuldt mavesår. Regelmæssige måltider sammen med regelmæssig ubrudt søvn kan reducere mavesyrer og øge produktionen af ​​stoffer, der bekæmper betændelse og fremme helbredelse, hvilket reducerer mavesmerter fra dannelse af mavesår.

Irritabelt tarmsyndrom

Irritabel tarmsyndrom refererer til en samling af kroniske symptomer på mavesmerter, herunder magekramper og smerter, forstoppelse eller diarré, oppustethed og gas. Selvom læger ikke kender den nøjagtige årsag til irritabel tarmsyndrom, kan de fleste kontrollere eller minimere deres symptomer gennem kostændringer, ifølge University of Minnesota Life Science Foundation. Spise regelmæssige måltider på samme tid hver dag er en vigtig kostvaner til at understøtte fordøjelsesskader og undgå symptomer på irritabel tarmsyndrom. Undgå store måltider, spise mere fiber og drikkevand i stedet for alkohol eller koffeinholdige drikkevarer kan også hjælpe med at lindre irritabel tarmsyndrom.

Mavesmerter

Nonulcer mavesmerter refererer til de almindelige symptomer på oppustethed, hævelse, kvalme og kramper, der ikke er identificeret som følge af nogen specifik sygdom eller lidelse, ifølge MayoClinic.com. Overspring af måltider, der forlader maven tomt med undtagelse af mavesyre, kan skabe følelser af kvalme. Store måltider, især de, der spises efter maven har været tomme et stykke tid, kan skabe følelser af opblødning og overskydende gas, ledsaget af mavesmerter. Spis små, regelmæssige måltider og undgå fedtholdige, fedtede og alt for krydret mad for at minimere forekomster af nonulcer magekramper. Hvis kostændringer ikke forbedrer maveproblemer, konsulter en læge for at hjælpe med at udelukke mere alvorlige gastriske lidelser.

Stress

Både mavepine og hoppe over måltider kan være symptomer på overdreven stress. Når man står over for mentale eller fysiske stressfaktorer, reagerer kroppen med en naturlig kamp-eller-fly-reaktion. Selvom dette er nyttigt i en kortfristet krise, kan det medføre løbende at leve med stress, hvilket resulterer i mange negative sundhedsmæssige konsekvenser, ifølge Georgetown University Health Education Services. Manglende måltider, arbejde gennem pauser og kronisk træthed er alle symptomer på igangværende stress, ligesom hovedpine, følelser af angst og maveproblemer som kramper og fordøjelsessygdomme. Reduktion af stress gennem motion og afslapning kan lindre disse symptomer, men se en læge, hvis stress er uhåndterligt, da løbende psykiske og fysiske virkninger af stress kan føre til alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser.