Mave bakterier hos børn

Børn kan blive syge af virus, parasitter og bakterier. Bakterielle sygdomme forårsager en række ubehagelige symptomer, og børnene går glip af skolen og andre aktiviteter. Bakterierne vokser i mad og på overflader. Næste gang dit barn klager over mavesmerter, bemærk symptomerne og kontakt en læge.

Årsager til mave bakterier hos børn

Bakterier kan indføres i børns fordøjelsessystemer ved at spise rå eller underkogt mad eller røre ved forurenede overflader. Ikke alle bakterier indtages forårsager sygdom, men dem, der indtræder og inficerer fordøjelsessystemet kan forårsage diarré og dehydrering.

Escherichia coli

Nogle 73.000 tilfælde af Escherichia coli eller E. coli bakterielle infektioner opstår årligt i USA. Børn kan blive udsat for E. coli i børnepasnings- eller skolemiljøer, hvor hårde overflader ikke er saniteret ordentligt, hænderne vaskes ikke grundigt, eller kød eller ægprodukter serveres undercooked.

Salmonella

Halvtreds tusind tilfælde af salmonella forekommer hvert år i USA, og ca. en tredjedel af dem påvirker børn under 5 år. Alvorligheden af ​​diarré kan føre til ekstrem dehydrering, og bakterier kan bevæge sig ind i blodbanen og spredes hurtigt til andre organer i kroppen. Læger kan analysere en afføringprøve for at bekræfte diagnosen, da symptomer som feber, diarré, kvalme, opkastning og hovedpine kan være forbundet med andre tilstande.

Hecilobacter pylori

Hecilobacter pylori forekommer almindeligvis i usanitære eller overfyldte forhold, som dem, der ofte findes i udviklingslande. Hos børn kan blødende sår i tarmene fremkalde blodig opkastning og afføring, eller der kan ikke forekomme indlysende symptomer. Læger kan bestille afføring eller blodprøver eller en endoskopi for at hjælpe med at diagnosticere infektionen.

Shigella bakterier er mere tilbøjelige til at blive kontraheret om sommeren og rammer primært børn i alderen 2 til 4. Symptomer omfatter mavesmerter, høj feber og i ekstreme tilfælde anfald. Læger foreskriver normalt antibiotika for infektioner, der vedvarer. Hyppig håndvask er den bedste måde at forhindre shigellose på.

Sammenlignet med E. coli og salmonella er yersiniosis en relativt sjælden type bakterieinfektion, der forårsager en infektion pr. 100.000 mennesker om året i USA. Normalt kontraherer børn det ved at drikke forurenet vand eller undercooked mad. Diarré, mavesmerter og feber kan vare i op til tre uger, så dehydrering er en primær bekymring for små børn.

Shigella

yersiniose