Naturlige måder at behandle kropslugt på

Daglige brusere og deodorant brug forbliver stinkende sved i skak, men de er langt fra dine eneste muligheder. Hvis du leder efter en mild måde at afværge lugt på, giv nogle naturlige midler en prøve. Aktuelle behandlinger, såsom bakterielæggende æterisk olie, irriterer ikke huden så meget som nogle købte produkter gør. Din kost er også vigtig – sund, næringsrig mad holder lugt i stykker.

Lugtens årsag

Kropslugt indikerer ikke altid urentlighed, det har mange mulige årsager. Lugt kan være ansporet af flere sundhedsmæssige forhold, herunder stress, diabetes, overgangsalder eller nyresygdom. Hvis du har mistanke om et helbredsproblem eller en tilstand, skal du kontakte en læge for at få hjælp. For at lette stresset, prøv regelmæssigt at lytte til nogle yndlingsmusik, se på sjove tv-shows, meditere eller gå for livlige gåture. Kost er også en vigtig årsag til lugt. Fødevarer, der kan opmuntre dårlige dufte, omfatter koffeinholdige drikkevarer, alkohol, løg og hvidløg. Skær disse ting ud af din kost i nogle uger, og se om du mærker nogen forbedring. Tobak er en anden synder, så hvis du bruger det, overvej at afslutte.

Aktuelle lugtfightere

Store købte deodoranter forhindrer dårlige lugte, men de er ikke en god mulighed for alle. Mange indeholder kemiske ingredienser, der kan irritere huden eller forårsage allergiske reaktioner. For at bekæmpe lugt og vådhed naturligt, støv din hud med bagepulver eller majsstivelse. Prøv at tørre underarms med en bomuldskugle gennemblødt i hekseskal, citronsaft eller æblecidereddike. Disse væsker ændrer hudens pH, så lugtfremkaldende bakterier vokser ikke der. Til en urteopløsning, dab hud med te træ, pebermynte, fyrretræ eller lavendel æterisk olie. Disse olier dræber bakterier naturligt og lader huden lugte frisk. Hvis ren æterisk olie er for hård for dig, fortyndes nogle dråber i noget vand, før du påfører det. Anvend aldrig disse æteriske olier på huden hos et barn eller en baby uden først at konsultere din børnelæge.

Spis Sund, Nix Lugt

Visse fødevarer og drikkevarer renser din krop indefra. Leafy grønne grøntsager – som kale, spinat og chard – er fyldt med lugtbekæmpende klorofyl. Opt for hvid fisk over rødt kød, din krop producerer lugt, da det bryder ned kødproteiner – en proces der sker mindre med fisk som torsk, tilapia og hellefisk. Citroner, appelsiner og andre citrusfrugter er også kraftige lugtfightere – de spyler toksiner, der kan forårsage dårlige lugte. Hvedegrassjuice, der normalt er tilgængelig i sundhedsfødevarebutikker, kan også slå ud lugt. Den stærke smag forstyrrer nogle mennesker, så start med 2 spsk wheatgrass juice blandet med 3/4 kop vand.

DIY Deodorant

Hvis regelmæssig deodorant ikke gør tricket, så prøv at lave din egen. Det er normalt billigere at lave deodorant end det er at købe det. Som en bonus kan du styre duften og styrken af ​​duften i din opskrift. Til normal hud kombineres 1/4 kop bagepulver og 1/4 kop majsstivelse i en lille skål. Til følsom hud, brug 1/8 kop bagepulver og 1/2 kop majsstivelse. Bland i op til 10 dråber æterisk olie, hvis det ønskes. Tilsæt 2 spiseskefulde kokosolie og bland godt. Sæt blandingen i en beholder med låg. Hvis du har en tom beholder med deodorant, kan du bruge den til din blanding. Lad din deodorant opstå i en dag inden du bruger den.