Overblik over den grå arks kostplan

Distribueret af Overeaters Anonym til dets medlemmer frem til 1986 var Grey Sheet Diet en måltidsplan, der fik navnet fra det gråfarvede papir, som det blev trykt på. Planen var designet til at hjælpe med at kontrollere fødevareafhængighed og fremme vægttab. Selvom Overeaters Anonym ikke længere er enig i Grey Sheet Diet, fortsætter andre organisationer, herunder GreySheeters Anonym, at opmuntre nye medlemmer til at følge programmet via sponsorer eller medlemmer, der har overholdt kosten i mindst 90 dage. Kosten kan ikke være et sundt valg for alle. Tal med din læge, før du begynder.

Grundlæggende retningslinjer

Alternativ udgave af Grey Sheet Diet kan variere i visse specifikationer, men grundplanen er høj i protein og lavt kulhydrater. Følgere instrueres om at fjerne alt sukker og sukkeragtige desserter som kage eller slik, alkoholholdige drikkevarer og kornprodukter såsom brød, korn eller nudler fra deres måltider. Der må ikke tillades snacks mellem morgenmad og frokost eller frokost og aftensmad, og det eneste der er tilladt mellem måltider er kost sodavand, te og sort kaffe. Vitamintilskud – især dem, der indeholder calcium, vitamin E og B-vitaminerne – anbefales.

Prøve daglig menu

En typisk dag på den originale Grey Sheet Diet leverer omkring 1200 kalorier. Morgenmad består af en servering af protein og en servering af frugt. Dette kan være to kogte æg eller 1 kop almindelig, usødet yoghurt og 1 kop jordbær. Frokost er et protein og en grøntsagsservering sammen med en lille eller “finger” salat bestående af salatgrønt uden dressing – eller tre rågrøntsager. Fire ounce af grillet kylling, 1 kop kogt broccoli og romaine salat ville opfylde disse kriterier. Et andet protein og en grøntsag sammen med en fuld salat – 2 kopper salat eller grøntsager med 2 spiseskefulde dressing – er aftensmad. Fire ounce oksekød eller fisk, 2 ounce ost eller 8 ounce mælk tæller også som et proteinbetjening.

Mulige fordele

Hvis du følger Grey Sheet Diet’s retningslinjer, er det sandsynligt, at du vil tabe sig, især hvis din almindelige kost indeholder masser af raffinerede kulhydrater, tilsat sukker, forarbejdet eller hurtig mad og alkohol. Nogle dieters kan finde ud af, at programmets præcise regler og delstørrelser gør det lettere at følge end andre kostvaner, der kræver tæller kalorier, fedt gram eller punkter. Kostens vægt på friske råvarer og magert protein kan øge dit indtag af fiber og visse vigtige vitaminer og mineraler samtidig med at du reducerer dit forbrug af mættet fedt, transfedt og natrium.

Potentielle ulemper

De strenge retningslinjer, der kan gøre Grey Sheet Diet tiltalende for nogle individer, kan gøre det afstødende og umuligt at holde fast ved for andre. Dens begrænsning af korn er i modsætning til det amerikanske landbrugsministeriums henstilling om at spise masser af fuldkornsprodukter som brun ris, fuldhvede brød, havregryn eller fuldkornspasta hver dag og kan øge risikoen for næringsstofmangler, især af B-vitaminer og mineraler som magnesium og selen. Mens kosten dækker fødeindtagelse, opfordrer den ikke til andre livsstilsændringer, som regelmæssig motion, der kan have en betydelig indvirkning på langsigtet, bæredygtigt vægttab. Hvis en person, der følger Grey Sheet-diætet, vender tilbage til sine tidligere spisevaner, er det muligt, at han vil genvinde al den vægt, han tabte.