Prænatale vitaminer og depo-provera

Depo-Provera, også kendt som fødselskontrolskuddet, er en prævention, der forhindrer graviditet ved injektion af et lægemiddel svarende til hormonprogesteron. Hver injektion forhindrer graviditet i tre måneder. Prænatale vitaminer på den anden side er multivitaminer specielt designet til at imødekomme dine øgede ernæringsbehov under graviditeten. Selvom en præventionsmetode og prenatale vitaminer i starten kan virke ulovlige med hinanden, er der flere tilfælde, hvor du måske overvejer at tage begge genstande samtidigt.

Backup Prenatal Vitaminer

Depo-Provera er mere end 99 procent effektiv til at forhindre graviditet, når den anvendes korrekt. Da risikoen for graviditet er så lav, er der ikke behov for at tage prænatale vitaminer som en reserveforanstaltning, bare i tilfælde af graviditet. Den amerikanske folkesundhedstjeneste anbefaler dog, at alle kvinder i den fødedygtige alder får en daglig 400 mcg folinsyre, da tilstrækkelig folinsyreindtagelse forhindrer mange neurale rørfejl, der opstår under tidlig graviditet. Du kan opfylde dine folsyrebehov med et regelmæssigt multivitamin- eller folsyretilskud.

Uplanlagt graviditet

Selvom Depo-Provera er meget effektiv, er der stadig en lille chance for utilsigtet graviditet, især hvis du ikke får dit Depo-Provera skud hver tredje måned. I modsætning til de fleste andre præventioner, mangler din periode, mens du er på Depo-Provera, ikke altid et sandsynligt tegn på graviditet. Efter et år på Depo-Provera holder 50 procent af kvinderne op med at opleve perioder. Tag en graviditetstest, hvis du mangler din periode, gør dig virkelig bekymret over graviditeten. Hvis testen er positiv, skal du begynde at tage prænatal vitaminer så hurtigt som muligt og planlægge en aftale for at se din læge.

Forsøger at blive gravid

Mens prænatal vitaminer er en unødvendig reserveforanstaltning, mens du tager Depo-Provera, kan du vælge at tage prænatal vitaminer under Depo-Provera, hvis du tænker på at blive gravid snart. Begynd at tage prænatal vitaminer mindst tre måneder før befrugtning, hvis du håber at blive gravid, når dit Depo-Provera-skud er slidt, skal du begynde at tage prænatale vitaminer kort efter at have fået dit sidste skud. Hvis du virkelig er investeret i at tænke inden for et par måneder, skal du dog huske på, at Depo-Provera ikke er din bedste mulighed for prævention. Mens det er muligt, kan du blive gravid, når dit skuds effektivitet bortfalder, i gennemsnit tager det kvinder 9 til 10 måneder at blive gravid efter deres sidste skud. Nogle kvinder kan tage et år eller to for at opnå graviditet. Hvis du har dit hjerte sat på at blive gravid snart, kan du overveje at skifte til en form for prævention, der giver et kortere tilbagevenden til frugtbarhed, såsom kondomer, en membran eller p-piller, patch eller ring.

Amning

Du vil måske også gerne tage prænatal vitaminer, hvis du ammer, mens du tager Depo-Provera. Da Depo-Provera bruger et lægemiddel svarende til progesteron, påvirker det ikke din mælkeforsyning. Spørg din læge, om du skal fortsætte med at tage dine prænatale vitaminer under amning.