Skal jeg løbe før eller efter løfte vægte?

Kardio og vægt træning er vigtige dele af ethvert træningsprogram. At udføre begge dele i samme session er en effektiv måde at opbygge styrke og udholdenhed på, men der kan også være ulemper ved denne metode. Dine overordnede øvelsesmål skal afgøre, om du træner eller kører først.

Vægte først

Løft vægte først er den bedste mulighed for at forbrænde fedt og bygge muskler ifølge coach John Leyva of Built Lean. Du får mere energi til vægt træning, hvis du gør det først, hvilket fører til større gevinster i styrke og størrelse. Det fører også til gunstige hormonelle ændringer, såsom øget testosteronproduktion. Det vil øge fedt tab og mindske frigivelsen af ​​stresshormon cortisol. Det vil også føre til en større kalorieforbrænding efter sessionen.

Kør først

At køre først er din bedste mulighed, hvis du træner for et løb eller bare vil øge din udholdenhed. Fitness og muskulær udholdenhed, der er specifik for løb, er vigtigere end styrke for løbere. Hvis du lægger mere energi og fokuserer på din løbende træning, inden du løfter vægte, er vejen at gå, ifølge det amerikanske råd om motion.

Varmer op

En aerob træning som løb er en god opvarmning til en vægtløftningssession. En moderat intensitet på fem til 10 minutter vil øge mobiliteten, varme dine muskler op og hjælpe med at forhindre skade. Hold din kardio opvarmning lys – du skal stadig være lidt åndedræt, men stadig i stand til at opretholde en samtale.

Ulemper

At kombinere aerob og anaerob træning kan ikke være så effektiv som at udføre hver på forskellige dage ifølge sportsforsker Bryan Haycock. De to arbejder forskellige stimuli, som kan afbryde hinanden. Det betyder, at du vil forbedre i begge discipliner, men ikke så meget som hvis du brød dem op. Fra et psykologisk synspunkt kan du også finde dem sammen langt mere psykisk dræning end at opdele dem og mangle motivation for den anden aktivitet.