Lavt protein og uregelmæssigt menstruation

Visse sundhedsmæssige forhold og kostrestriktioner medfører underernæring eller underernæring med utilstrækkelige niveauer af protein og fedtstoffer, der indtages. Begrænsning af protein og andre nødvendige næringsstoffer kan påvirke dine menstruationscyklusser, forårsage, at de bliver uregelmæssige eller helt stopper. En række forhold kan føre til proteinmangel og menstruationsforstyrrelser.

Årsager

Dårlig kost, bevidst kalorieindhold og proteinbegrænsning, som forekommer i anorexia nervosa og andre spiseforstyrrelser, mangel på appetit, som ofte forekommer under depression og ekstrem slankekure, kan forårsage proteinmangel. Efter en streng vegetarisk kost uden at forstå behovet for at balancere planteproteiner kan også forårsage proteinmangel. Kræft og andre slidende sygdomme kan også forårsage proteinmangel og menstruationsændringer. Den Kvinde Atleter Triade, der består af spiseforstyrrelser, fraværende perioder og osteoporose eller knogletæthed tab, resulterer ofte i proteinmangel og uregelmæssige eller fraværende menstruationscyklusser. Undersøgelser rapporteret af Sophie Kennedy fra Vanderbilt University fandt, at mellem 3 og 66 procent af kvindelige atleter rapporterede amenoré, i gennemsnit 33 til 37 procent afhængigt af undersøgelsen. Sygdomme, der forårsager malabsorption i tarmen, såsom bugspytkirtelinsufficiens, kan også forårsage proteinmangel. Sygdomme, der øger kroppens metaboliske behov, såsom alvorlige forbrændinger eller infektion, kan også forårsage proteinmangel.

Diagnose

Hvis dine protein- og fedtindhold falder for lavt, kan menstruationscyklusser blive uregelmæssige, forekomme med mindre hyppige intervaller eller helt stoppe hos mennesker med underernæring og proteinmangler. Andre symptomer på proteinmangel er svaghed, træthed, skørt hår og negle, diarré og kognitive ændringer, Merck rapporter. Hud bliver blege, tørre og kolde, og kropstemperaturen falder som underernæring fremskridt.

Behandling

Ændring af kost til at levere tilstrækkelige mængder af proteiner og fedtstoffer, som ofte forekommer sammen i fødevarer, hjælper med at regulere menstruationscyklusser. Medicin, der øger appetitten, kan hjælpe, hvis du har tab af appetit. Antidepressiva kan hjælpe, hvis du er for deprimeret til at spise. Arbejde med en ernæringsekspert for at sikre din diæt indeholder nødvendige næringsstoffer er nyttigt, hvis du følger en streng vegansk kost, foreslår den registrerede diætist Gay Riley.

farer

Hvis menstruationscyklusserne stopper helt, vil du ikke være i stand til at blive gravid, fordi du ikke æglæggende eller frigiver et æg hver måned. Kvinder med anoreksi, der senere bliver gravid, kan have en stigning i miskramninger og kejserlige leverancer, Kennedy stater. Alvorlig underernæring kan true dit liv, advarer Merck.

Overvejelser

Hvis din menstruationscyklus ændres, bliver mere uregelmæssig eller stopper helt, og årsagen er ikke klar, se din læge. Hvis du har fulgt en begrænset kost eller ikke har spist normalt af en hvilken som helst grund, skal du ændre dine spisevaner og inkludere mere protein og fedt i kosten, hvis du kan gøre det alene. Mange kvinder med spiseforstyrrelser genkender ikke, at de har et problem.