Maksimal dosering af krom

Chrom er et mineral, som din krop bruger til at hjælpe med at behandle glukosen du får fra kulhydrater. Imidlertid er relativt lidt kendt om kromets nøjagtige virkninger eller den måde, hvorpå den kommer ind i dit system. På trods af manglen på denne type informationer udgør chromtilskud ikke nogen åbenlyse sundhedsrisici, bemærker Linus Pauling Institute.

Chrom Basics

Det tilgængelige chrom i fødevarer og supplerende kilder er kendt som trivalent krom eller chrom III. En anden form for krom, kaldet krom IV, kommer fra krom III og anvendes i industrielle processer, der kræver mineralet. På trods af manglende viden om krom har mineralet betydelig popularitet som et supplement, ifølge University of Maryland Medical Center. Fødevarer, der vides at indeholde chrom-osten, brygersgær, orgelkød, melasse, nødder, visse krydderier og fuldkornsprodukter og brød. Tilskud af mineralet kommer i former, der indbefatter chromchlorid, kromnikotinat, krompikolinat, kromberiget gær og kromhistidinat.

Understanding Nutrient Recommendations

I USA kommer næringsindtagelse anbefalinger fra en organisation kaldet Institute of Medicine, eller IOM, som er en del af National Academy of Sciences. IOM samler testdata om forskellige næringsstoffer og bruger disse oplysninger til at etablere benchmark-tal, der kaldes diætreferensindtag eller DRI’er – som fandt sted i anbefalet kosttilskud eller RDA tilbage i midten af ​​1990’erne. Det passende indtag, eller AI, bruges, når der ikke er nok information til rådighed til oprettelse af en DRI. DRI’er inkluderer også UL eller øvre grænse for et næringsstof, du kan tage uden at skade dit helbred.

Ingen etableret grænse

Der er ringe eller ingen videnskabelig dokumentation for, at chrom III udgør en sundhedsrisiko, hvad enten det er opnået fra fødevarer eller supplerende kilder, og nogle mennesker har sikkert taget mineralet i doser så højt som 1.000 mikrogram pr. Dag i længere tid, Linus Pauling Institute rapporter. Da der ikke er konsistente tegn på kromrelaterede problemer, har IOM ikke etableret en øvre sikker grænse for kromindtag. Imidlertid bemærker IOM også, at krom ikke er velundersøgt, og kan i sidste ende udgøre reelle sundhedsrisici, som forskere endnu ikke har afsløret.

Overvejelser

I nogle tilfælde har folk, der tager krompikolinat, rapporteret om skadelige virkninger, der omfatter nyresvigt og nedsat leverfunktion, noterer Linus Pauling Institute. Typisk forekom disse virkninger, da tilskuddet blev anvendt i høje doser i længere perioder. Selv om der ikke er etablerede grænser for kromindtagelse, kan folk med eksisterende nyresygepleje muligvis undgå at anvende supplerende former for mineralet for at beskytte deres helbred. Kontakt din læge, hvis du har disse typer problemer eller har yderligere spørgsmål om brugen af ​​kromtilskud.