Skal jeg spise havregryn, når jeg har diarré?

Udvikling af diarré, som følge af faktorer som en viral eller bakteriel infektion, kan lade dig føle dig elendig og rystende i et par dage. Selv om din appetit måske kun forsvinder mellem dine hyppige ture til vaskerummet, kan du spise de rigtige fødevarer, som en skål havregryn, reducere dine symptomer og hjælpe dig med at sætte dig på vej til genopretning.

Fokus på væsker først

Lad være med at forberede en skål havregryn, så snart din diarré slår. For den indledende periode ved udvikling af denne gastrointestinale sygdom kan der kun bruges væsker som vand, mild te, bouillon og æblejuice til at berolige dit system og undgå forværring af tilstanden. En flydende kost giver også hydrering, hvilket er værdifuldt at erstatte de fluider, du taber med diarré. Byg din kost omkring disse varer i de første 24 timer, især hvis diarré er alvorlig. Kontakt din læge, hvis diarré ikke forbedres om fem dage, eller hvis du har diarré med feber på 101 grader Fahrenheit.

Tilsæt gradvis havremel

Hvis du er i stand til at styre væsker i 24 timer, kan du ofte tilføje nogle kolde typer mad, herunder havregryn, til din kost. B.R.A.T. Kost, der repræsenterer bananer, ris, æbler og toast, er en standard tilgang til behandling af diarré, men også andre relaterede fødevarer, såsom havregryn, farina eller fløde af hvede. Sød havregryn kun lidt og undgå at tilføje mælk, hvis du har problemer med at fordøje laktose. Havregryn er ideel ikke kun på grund af sin blid smag men dens fiberindhold. Den opløselige fiber i havregryn absorberer vand i mavetarmkanalen for at hjælpe med at øge fastheden til dine afføring.

Tilbage til en normal kost

Forudsat at du er i stand til at forbruge havregryn uden nogen negative virkninger, kan du fortsætte med at spise denne type mad, når du begynder at overgå tilbage til din sædvanlige kost. En standard tilgang er at tilføje fødevarer som kylling eller kalkun, kogte grøntsager og æg til din kost, samtidig med at du undgår fødevarer, der er for stærkt krydrede eller højt i fedt, indtil du er helt over dine symptomer. Begræns dit indtag af højfibre fødevarer som rå frugt og grøntsager, da de kan holde dine afføring løs.

Sundhedsmæssige fordele ved havregryn

Ud over at hjælpe roen dit system, når du har diarré, havregryn kan gavne din overordnede sundhed på flere måder. Havre er en kilde til protein og fiber, som kan hjælpe dig med at føle sig fuld og potentielt modstå trangen til at snack mellem måltiderne. Havre er en lavglykæmisk mad, hvilket betyder, at de ikke vil forårsage en hurtig stigning i blodglukosen, hvilket fører til et eventuelt blodsukkerfald og sult. Fiberet i havregryn hjælper også med at holde jeres tarm fungerer regelmæssigt.