Er cassava et kostalternativ til diabetikere?

Kassava er bredt dyrket som en fødevareafgrøde i tropiske og subtropiske områder af Afrika, Asien og Latinamerika. Stivelsesrødderne af denne plante bruges til at lave tapioka og mange andre fødevarer. Hvis kassava ikke er ordentligt forberedt, indeholder den giftige stoffer, der kan øge risikoen for at udvikle diabetes. Kassava kan dog være et sundere valg for diabetikere end nogle andre stivelser på grund af dets relativt lave glykæmiske indeks.

Ernæring

Den spiselige del af cassava-planten er en stivelsesholdig knol, der har lignende næringsegenskaber til andre rodafgrøder som kartofler, taro og yams. En ounce kassava indeholder næsten 11 g kulhydrater, men mindre end 1 g hver af protein og fedt. Denne delstørrelse giver 10 procent af den anbefalede daglige kvote for vitamin C. Det er en dårlig kilde til de fleste andre vitaminer og mineraler.

Diabetes

I en 1994-artikel for tidsskriftet “Acta Horticulturae,” A.O. Akanji siger, at kassava er blevet mistænkt for at forårsage diabetes. Flere undersøgelser har dog vist en lav forekomst af diabetes hos afrikanere, der regelmæssigt spiser kassava. I et studie, der blev offentliggjort i december 2006 af “Fundamental & Clinical Pharmacology”, havde ingen af ​​de 1.381 forsøgspersoner diabetes, selvom kassava tegnede sig for hele 84 procent af deres kalorieindtag. En anden undersøgelse, offentliggjort i oktober 1992-udgaven af ​​”Diabetes Care”, bemærkede, at Tanzanians, der spiste kassava, regelmæssigt havde en lavere forekomst af diabetes end dem, der sjældent spiste det.

Toksicitet

Kassava kan være skadelig, hvis den ikke er ordentlig forberedt på at fjerne et giftigt stof kaldet hydrogencyanid. Ifølge A. O. Akanji mener nogle forskere, at cyaniden i cassava kan forårsage diabetes, eller at det kan forværre sundheden hos mennesker, der allerede lider af diabetes. Du kan minimere risikoen for toksicitet ved at vælge en sødsmagende sort af cassava. Cyanidniveauer kan også reduceres betydeligt gennem gennemblødning og andre behandlingsteknikker.

Glykæmisk indeks

Det glykæmiske indeks er et bedømmelsessystem, der kan hjælpe diabetikere med at forudsige, hvordan forskellige fødevarer vil påvirke deres blodsukkerniveau. Kassava har et lavt glykæmisk indeks på 46, hvilket betyder, at det er mindre sandsynligt end nogle fødevarer, der forårsager en hurtig stigning i blodglukoseniveauerne. Hvis du er diabetiker, kan kassava være et sundere valg end hvide kartofler, som har et højt glykæmisk indeks på 85, ifølge DietAndFitnessToday.

anbefalinger

Stivelse er kornprodukter, herunder brød, korn og pasta samt stivelsesholdige grøntsager som cassava. Fordi kulhydrater øger blodglukoseniveauet, bør du overvåge dit forbrug af stivelser, hvis du er diabetiker. Du behøver dog ikke at fjerne stivelse, forudsat at du spiser en afbalanceret kost. Hvis kassava er ordentlig forberedt på at fjerne giftige forbindelser, er det et acceptabelt alternativ til hvide kartofler og andre stivelser.