Fordele og ulemper for sunde mad valg

Spise sundt kan hjælpe dig med at opretholde velvære, opnå lang levetid og forhindre kroniske sygdomme, der er kostbare at behandle. På trods af folkesundhedsfremme for at spise sunde fødevarer forbruger kun 23 procent af amerikanerne de anbefalede mængder af frugt og grønsager i henhold til 2010 års statusrapport for National Prevention, Health Promotion og Public Health Council. Sund mad valg er vundet i de fleste byer, men de kan være svært at finde i restauranter og kan opfattes som dyrere end forarbejdede fødevarer.

Forbrug af sunde fødevarer kan forbedre dit generelle helbred. Sunde fødevarer er hele, organisk dyrket uden pesticider, uforarbejdede og omfatter frisk frugt, grøntsager, bælgfrugter, nødder, frø, korn og oliven og vegetabilske olier. Sund mad til mennesker, der spiser animalske produkter, omfatter moderate mængder fedtfattigt mælke- og koldt vand, fede fisk, såsom laks og lette tun og lave mængder magert kød og fjerkræ. Disse fødevarer kan fremme sundhed og øge din levetid. Sund mad valg omfatter produkter, der indeholder calcium for knoglevækst, antioxidanter for at bremse aldringsprocessen og sunde fedtstoffer til at opretholde cellulær og kardiovaskulær sundhed.

Sund mad reducerer risikoen for kroniske sygdomme. Lavt glykæmisk mad, som byg, grapefrugter og kikærter, hjælper dig med at kontrollere blodsukkerniveauet og kan reducere risikoen for diabetes og komplikationer, såsom nerveskader. Sunde fedtstoffer, såsom monoumættede fedtsyrer fra olivenolie og omega-3 fedtsyrer fra valnødder og fisk, kan reducere risikoen for kardiovaskulær sygdom. Frugter og grøntsager indeholder en overflod af antioxidanter, hvilket kan reducere risikoen for kræft. Mælk og sojamad indeholder calcium, som kan reducere risikoen for osteoporose.

Sund mad valg er ikke altid let at finde, især på restauranter. Mange fastfood restauranter kokken med transfedtstoffer, industrielt forarbejdede hydrogenerede vegetabilske olier, der kan øge risikoen for hjertesygdomme. Mange af madvalgene på restaurantmenuer omfatter fødevarer med store mængder kalorier, natrium og mættet fedt. At spise sundt, bestil en salat med dressing på siden.

En fælles opfattelse blandt folk, der ikke handler hos helsekostbutikker, er, at sundhedsfødevarer er dyrere end lignende produkter i almindelige købmandsforretninger. Sandheden er, at mange gourmetmærker af sundhedsfødevarer er dyre, men der er mindre dyre sundhedsfødevarer af produkter. Køb økologiske produkter kan være dyrt, men kan være mindre dyrt, når de dyrkes lokalt. Spise sundere, til tider dyrere fødevarer, kan hjælpe dig med at spare mere i morgen uden at skulle betale for sundhedsudgifter fra at behandle kroniske sygdomme, der kan skyldes at spise usunde fødevarer. Forskning ved Harvard Public Health Publiceret i “Journal of the American College of Nutrition” i 2008 viser, at folk, der introduceres til sunde fødevarer og subsidierede 20 procent af omkostningerne, øgede deres forbrug af sunde fødevarer efter subsidiet blev fjernet.

Pro: Fremmer sundhed

Pro: Reducerer risikoen for sygdom

Con: Ikke altid let at finde

Con: Omkostninger