Ingredienser i kost sodavand

Kost sodavand markedsføres normalt for mennesker med diabetes, folk, der ønsker at skære ned på sukker og folk reducerer deres kalorier i et forsøg på at tabe sig. Kost sodavand indeholder mange af de samme ingredienser som almindelig sodavand, hvor de primære forskelle er de ingredienser, der anvendes til at sød drikke og visse konserveringsmidler. Kost sodavand indeholder typisk færre kalorier end almindelig sodavand. Fabrikanter bruger ofte kalorieindhold med lavt kalorieindhold eller kalorier til at holde kalorieindholdet i den lave ende.

Kunstige sødestoffer

Sucralose, acesulfam K og aspartam er tre kunstige sødemidler, der almindeligvis findes i kost sodavand. Sucralose er et nul-kalori sødestof, der er 600 gange sødere end sukker og aspartam er 200 gange sødere end sukker. Acesulfam K er ca. 150 til 200 gange sødere end sukker og findes typisk i kombination med aspartam eller andre kunstige sødestoffer, fordi det virker for at forbedre og opretholde smagen af ​​søde fødevarer.

Koffeinindhold

Kost sodavand indeholder typisk koffein i mængder, der kan sammenlignes med almindelig sodavand. For eksempel indeholder diæt Mountain Dew, Diet Coke, Diet RC og Diet Pepsi henholdsvis 55, 45, 43 og 36 milligram koffein. Disse beløb er de samme som eller meget ligner de almindelige versioner. Koffein betragtes som sikker i moderate mængder på 100 til 200 milligram pr. Dag, selv om tolerancen varierer fra person til person.

Phosphorsyre

Mange sodavand, herunder sodavand, indeholder fosforsyre, som er en mineralsyre bestående af fosfor. Fosforsyre giver sodavand syre og tærte, skarp smag. Faktisk kommer næsten hele surhedsgraden i soda fra fosforsyre ifølge Frostburg State University. Fosforsyre er ætsende, og drikkevand er regelmæssigt lænket sammen med en øget risiko for dental erosion. Imidlertid er syrekoncentrationen i den typiske sodavand lavere end den af ​​appelsinsaft eller limonade, ifølge FSU.

Konserveringsmidler og kunstige farvestoffer

Kost sodavand indeholder typisk konserveringsmiddel kaliumbenzoat, som primært bruges til at bevare friskheden af ​​diætmad. Producenter tilføjer det til diæt sodavand for at forhindre muggens vækst, mens sodavand er på butikshylder. Som almindelig sodavand indeholder diæt sodavand ofte kunstige farvestoffer, som giver farve til drikkevaren. Fødevare- og lægemiddeladministrationen har godkendt ni kunstige farver i USA. Før fødevaretilsætningsstoffer som kunstige farver er godkendt, evaluerer FDA dem for at sikre, at de er sikre til konsum.