Sikre fødevarer til brændende spiserør

Brænding i din spiserør kommer sædvanligvis fra sur reflux, hvilket sker, når mavesyre bevæger sig op i spiserøret efter at have spist, hvilket forårsager en brændende fornemmelse og ofte ubehag i brystet eller overbukken kendt som halsbrand. Ud over enhver nødvendig medicinsk behandling kan livsstilsforanstaltninger, som f.eks. Afbryde rygning, styre din vægt og spise en fedtholdig kost, hjælpe med at lindre dine symptomer. Mens forbindelsen mellem fedme og kronisk syre refluks kun er delvis forstået, ifølge en rapport fra 2011 om “Nature Reviews: Gastroenterology and Hepatology”, kunne ekstra pounds lægge pres på din spiserør, hvilket gør symptomer mere sandsynlige. Udskift mad, der kan udløse eller forværre irritation med sikrere alternativer.

Frugt og grønt

Hvis du er tilbøjelig til sur reflux, anbefaler University of Maryland Medical Center, at du forstærker dit frugt og grøntindtag. De antioxidanter de giver kan medvirke til at reducere dine symptomer. Undgå emner, der kan øge halsens smerte, som f.eks. Tomatprodukter og citrusfrugter og saft, der fokuserer i stedet på mindre sure alternativer som blåbær, squash og paprika. Som værdifulde vitamin B-kilder kan mørke bladgrønne, som f.eks. Kale og spinat, også forbedre dine symptomer. Spise flere frugter og grøntsager, som er kalorier med lavt kalorieindhold, kan også hjælpe dig med at styre din vægt og sænke risikoen for fremtidige opblussen.

Hele Korn

Hele korn har ikke mistet vitalt næringsstofindhold under behandlingen. Som følge heraf giver de flere næringsstoffer, herunder B-vitaminer og fibre, end raffinerede korn gør. Hele korn passer godt inden for en diæt med det formål at styre sur reflux og halsbrand, siger McKinley Health Center. Som naturligt fedtholdige fødevarer giver de næringsrige alternativer til fedtholdige næringsmidler, som f.eks. Kartoffelchips og nachos. Start din dag med en servering af fuldkornet korn, toppet med fedmælk og bær i stedet for en højtfedt omelet med hashbrune og snack på luftpoppet popcorn i stedet for chips. Andre næringsrige fuldkorn omfatter quinoa, brun ris, havre og byg.

Magre proteinkilder

Protein er en vigtig del af enhver sund kost, men fede kilder kan slappe af i den nedre esophageal sphincter, hvilket gør det lettere for mavesyre at regurgitate. University of Maryland Medical Center anbefaler at undgå fedtholdige fødevarer, herunder fedtfattige kød og fuldmælk til forbedrede symptomer. Næringsrige, magre proteinkilder omfatter fisk, skinless hvide kød fjerkræ, tofu og bælgfrugter, såsom bønner og linser. Vælg sunde madlavningsmetoder, såsom grillning, bagning og stampning.

Sunde fedtkilder

Mættede fedtstoffer, der er fremherskende i fedtholdige animalske produkter og transfedtstoffer, findes i mange kommercielt fremstillede bagværk, stokmariner og stegte fødevarer, kan øge betændelsen, hvilket gør esophageal smerte værre. Vælg sunde fedtkilder som olivenolie, nødder, frø og avocado i stedet. Fede fisk, herunder laks, sild og makrel, og hørfrø giver rigelige mængder af omega-3 fedtstoffer – sunde fedtstoffer, der kan hjælpe med at nedsætte inflammation.

Spicy saucer og krydderier, såsom peber og mynte, kan forværre esophageal brænding. I stedet tilføj smag til dine måltider med mildere ingredienser, såsom suppe bouillon, milde urter som oregano eller beskedne mængder jordnøddesmør. Du kan også tilføje kogte eller dåse og skrællede frugter til retter. Bages kyllingebryst med skinnede pærer, eller varme en smule møtriksmør med teriyaki sauce til en simpel sataysaus. Du kan også bruge cremet sauce tilberedt med mælk med lavt mælk.

Safe krydderier og saucer