Sport og spil i det antikke grækenland

Konkurrencedygtige sport og spil var et afgørende element i de mange festivaler, der fandt sted i det antikke Grækenland. Fra de olympiske lege i Olympia for at ære Zeus, til Pythian Games i Delphi til ære for Apollo, var spil en mulighed for soldater til at vise deres dygtighed og atletisk dygtighed, samt opnå lykke og anerkendelse for deres præstationer. Mange nutidssport finder deres rødder i disse gamle spil.

Vognkørsler og heste- og rytterløb var regelmæssige begivenheder under de mest populære spil i det antikke Grækenland. Vognene blev ombygget krigsvogne med en åben ryg og en enkelt aksel til to hjul. Fodbøjler blev bygget i platformene for rytterne og kategorierne omfattede tohest eller firehestevæddeløb. Vogne vil køre 12 omgange rundt om hippodrome, hvilket gør skarpe og farlige sving på udpegede stillinger. Heste- og rytterbegivenheder involverede en enkelt hest og rytter. De jockeys ville race bareback konkurrere i et enkelt omgang rundt om arenaen.

Femkampen bestod af fem arrangementer: diskus, spyd, hoppe, sprint og brydning. Diskusen var lavet af enten jern, bronze, sten eller bly og vægten varierede i henhold til de voksne eller ungdomsafdelinger, der konkurrerede. Javeliner emulerede et spyd, der blev brugt som et våben med en vedhæftet fingersløjfe, der gav mulighed for bedre gearing til at kaste i konkurrence. Langspringet blev udført med vægte i hver hånd, der bruges til at drive jumperen fremad og hurtigt faldt bag dem, da de landede for at hjælpe med at få større afstand, da de ramte jorden. Moderne femkamp forklarer, at sprintdelen af ​​arrangementet bestod af en “stade” – 192 meter – svarende til en længde af stadion. Det endelige tilfælde af wrestling blev vundet, da en atlet ville kaste deres modstander til jorden tre gange på enten deres hofte, ryg eller skuldre.

Foruden single stade sprint race i femkampen var fodkampe deres egen begivenhed under de fleste spil. Afstande varierede fra kortere en- og to-stade løb til længere løber op til syv eller 24-stade i længden. Hoplitodromos var en to-stade race hvor deltagerne sprintede i fuld rustning, herunder en hjelm og bærer et skjold. Ifølge British Museum blev 25 identiske skjolde afsat til løbet og opbevaret i Zeus tempel for at sikre, at ingen konkurrenter kunne snyde ved at løbe med et lysere skjold.

Boksning, wrestling og pankration var de tre kontaktsporter i de fleste græske spil. Boksning var mere primitiv end den konkurrence, der er kendt i dag. Fighters ville wrap deres hænder i læderremme og kampen fortsatte indtil en kampmand gav nederlag eller blev slået ud. Individuelle brydningshændelser blev vundet, som de var i femkampen: ved at tage din modstander ned tre gange på hofte, ryg eller skuldre. Den Internationale Forbund af Pankration fastslår, at denne gamle begivenhed kan ses som forløber til nutidens blandede kampsport. Pankration var en blanding af boksning og wrestling, men spark, chokes og indsendelse hold var også tilladt. Kampe ville fortsætte indtil en af ​​krigerne indrømmede nederlag.

Ridearrangementer

femkamp

Foot Races

Kontakt Sport