Er tør mund et tegn på lavt kalium og natrium?

Tør mund, formelt kendt som xerostomi, er en tilstand, der opstår, når du ikke producerer nok spyt til at holde munden fugtig. Du kan udvikle tør mund af flere årsager. Imidlertid er tilstanden ikke et typisk tegn eller symptom på lave niveauer af enten kalium eller natrium.

Tørre mund forårsager

Enhver kan udvikle en tør mund i perioder med stress, nervøsitet eller andre følelsesmæssige forstyrrelser, ifølge National Institute of Dental and Craniofacial Research. Men hvis du regelmæssigt har tør mund, kan din tilstand stamme af yderligere eksterne faktorer. Kendte potentielle årsager til løbende tør mund omfatter brug af medicin som f.eks. Antidepressiva eller antihypertensiva, tobaksbrug, nervebeskadigelse i dit hoved eller hals og virkningerne af kemoterapi eller strålebehandling. Aldring kan også forårsage tør mund sammen med andre risikofaktorer. Derudover kan tør mund være et symptom på alvorlige sundhedsproblemer som diabetes, angstlidelser, Parkinsons sygdom, depression, Sjogrens syndrom eller HIV / AIDS.

Lavt kaliums Symptomer

Du har brug for kalium i dit system for at opretholde normal funktion i visse celler, herunder dem, der ligger i dine muskler og nervesystem. Lavt kalium, formelt kendt som hypokalæmi, opstår, når dit blodniveau af dette mineral falder under 3,5 mEq / L. Hvis dine niveauer falder lidt under normale, kan du ikke opleve nogen relaterede symptomer. Større dråber i kaliumniveauet kan dog udløse symptomer, der omfatter træthed, forstoppelse, muskelspasmer, muskelsvaghed, uregelmæssigheder i hjerterytme, unormal nedbrydning af muskelvæv og lammelse.

Lavt natriumsymtom

Du har brug for natrium i dit system for at bevare blodtrykket og en normal balance mellem kropsvæsker og normal funktion i dine nerver og muskler. Lavt natrium, formelt kendt som hyponatremi, når dit natriumniveau falder i forhold til din krops vandindhold. I nogle tilfælde tegner faktisk natriumtab for denne ubalance. I andre tilfælde stiger vandniveauet i forhold til natriumniveauerne. Kendte potentielle symptomer på hyponatremi omfatter kvalme, opkastning, muskelspasmer, muskelsvaghed, træthed, irritabilitet, hovedpine, appetitlid, kramper, forvirring, hallucinationer, nedsat bevidsthed og koma.

Tørre mundbehandling

Hvis du regelmæssigt oplever tør mund, skal du kontakte din læge eller tandlæge for at få en diagnose af mulige problemer. Hvis behandling er påkrævet, vil den typisk variere med den underliggende årsag til din tilstand. Potentielle muligheder for behandling af mundhulen er indstilling af medicin, der kan forårsage dine symptomer, brug af medicin, der forbedrer din spytproduktion og brug af kunstige spyteprodukter. Du kan også lette virkningen af ​​tør mund med trin, der omfatter at undgå koffeinholdige drikkevarer, undgå alkohol og tobak, suger på sukkerfri hårdt slik og drikker regelmæssigt vand eller sukkerfrie drikkevarer. Kontakt din læge for yderligere oplysninger om hypokalæmi og hyponatremi.