Hvordan man behandler tør hovedbund i babyer

Tør hovedbunden er almindelig med babyer og omtales ofte som “vuggehætte”. Det er udseende kan være af skæl eller tykke, gullige pletter, der har tendens til at flake. Ifølge American Association of Pediatrics, vokser de fleste babyer deres tørre hovedbundsproblemer. Men hvis hovedbunden bliver for tør, kan den forårsage en kløe for spædbarnet, hvilket gør hende ubehageligt. Der er en simpel metode til behandling af tør hovedbund eller vuggehætte i babyer ved hjælp af olivenolie og en blød børste.

Sæt en lille smule olivenolie lige ved hånden og masser det forsigtigt i barnets hovedbund. Brug små, cirkulære bevægelser med let tryk. Lad olien forblive i hovedbunden i 15 minutter. Olien fugtiggør ikke kun hovedbunden, det hjælper også med at løfte den krydrede tørre hud, hvilket gør det lettere at fjerne i trin 2.

Tag den bløde baby børste og børst barnets hovedbund med den igen ved hjælp af små, cirkulære bevægelser. Dette hjælper med at løsne overskydende tør hud eller skæl på hovedbunden, så det kan nemt vaskes ud af håret.

Vask barnets hår med en mild baby shampoo. Påfør shampooet, og lad det sidde i hovedbunden i et par minutter, mens du bader barnet. Dette gør det muligt for shampoo tid at bryde op olien, så det let kan vaskes ud af håret. Efter vask af håret skal du skylles grundigt ud af shampooen. Shampoo tilbage i hovedbunden kan forårsage tørhed og skæl.

Påfør et tyndt lag olie mellem shampooerne for at fungere som en fugtighedscreme og forhindre tør hovedbund.