Hvordan man bliver sund i de første tolv uger af graviditeten

Under din første trimester af graviditeten gennemgår din krop for det meste usynlige, kemiske forandringer. Ved anden og tredje trimester forårsager din voksende mave smerter og smerter, men dine første 12 uger kan udgøre udfordringer på grund af hormonelle skift, ernæringsbehov og lavt blodtryk. Tal med din prænatal caregiver om de bedste måder for dig at håndtere de nye krav, graviditetsplaceringer på din krop.

Ernæring

Så snart du bliver gravid, begynder din krop at omdirigere næringsstoffer fra din kost til din baby. Det betyder, at du har brug for flere kalorier, vitaminer og mineraler, især dem der hjælper din baby med at udvikle sig. Forøg mængden af ​​protein, du spiser, og hold din kost så sund som muligt. Spis hovedsagelig fuldkorn, magert protein, frugt, grøntsager og fedtfattige mejeriprodukter. Tal med din læge om, hvordan du får nok jern, calcium, D-vitamin og folat – de næringsstoffer, der er særligt vigtige for gravide – og hvor mange kalorier du har brug for per dag.

Dyrke motion

At træne i løbet af første trimester kan lindre stress, hjælpe dig med at holde dig stærk og forbedre din søvn. Ifølge American Academy of Family Physicians kan de fleste gravide fortsætte deres regelmæssige træningsprogram. Hvis du ikke normalt udøver, begynder at gå, svømme, øve yoga eller lave Pilates i 30 minutter hver dag. Ændringer i blodtrykket og blodsukkeret i løbet af første trimester kan forårsage svimmelhed eller træthed under træning. Hvis du oplever disse eller andre ubehag, skal du stoppe med at træne eller sænke, indtil du føler dig bedre. Tal med din læge, før du begynder et træningsprogram.

Fælles lidelser

Som din krop omdirigerer næringsstoffer til din baby, kan du blive trættere lettere end normalt, især i løbet af din første trimester. Få masser af søvn hver nat, og lur om dagen, hvis du har brug for det. Træthed kan være tegn på anæmi, så tal med din læge, hvis du ofte er træt. Hvis du oplever morgendroge, skal du prøve at spise en håndfuld krakkere, så snart du vågner op og spis små, mildt smagfulde måltider hele dagen. Selvom kvalme er ubehageligt, er det almindeligt i første trimester og er normalt ikke en grund til bekymring.

Advarsler

Røg ikke, drik alkohol eller tag medicin, mens du er gravid. Begræns dit kaffeindtag til 1 eller 2 kopper om dagen, og drik ikke uppasteuriseret mælk eller saft. Undgå bløde oste, kogt kød eller æg og fisk, der kan indeholde kviksølv. Spørg din læge om en komplet liste over fødevarer til at begrænse eller fjerne under graviditeten, og tal med ham om eventuelle medicin du tager. Hvis du har en kat, skal du rekruttere en anden til at skifte kuldkassen, fordi den kan bære toksoplasmose, en sygdom der kan påvirke din baby.

Mild svimmelhed, morgenkvalme, hovedpine og forstoppelse er almindelige i de første 12 uger af graviditeten. Hvis nogen af ​​disse symptomer bliver alvorlige eller vedholdende, skal du kontakte din læge. Hvis du oplever ændringer i syn eller mavesmerter, udvikler feber eller infektion eller har andre bekymringer, skal du kontakte din læge. Planlæg regelmæssig prænatal udnævnelser hver fjerde uge i løbet af første trimester, så din læge kan spore din graviditet og fange eventuelle komplikationer tidligt.

Hvornår skal du se en læge