Information om morgenen efter pille taget med p-piller

Nødprævention har evnen til at forhindre graviditet efter ubeskyttet sex, eller når normale prevensive metoder fejler. Brug af denne metode forstyrrer ikke p-piller. På den anden side er p-piller mere effektiv end nødprævention (når de anvendes korrekt), og der er ingen additiv effekt.

Identifikation

“Morgen efter” pille er en form for nødprævention. Denne medicin kan bruges til at forhindre graviditet i op til 72 timer efter ubeskyttet sex. Når den anvendes korrekt, er morgenpillen 80 procent effektiv til forebyggelse af graviditet. Det betyder, at fire ud af fem kvinder, der ville være blevet gravide, ikke bliver gravid.

komponenter

Morgen efter pille kan komme i en af ​​to formuleringer. En type nødprævention piller har kun et hormon, Levonorgestrel. Andre kombinerer to hormoner, progestin og østrogen. Nogle formuleringer kræver, at du kun tager en dosis for at være effektiv, men andre kræver to separate piller, der skal tages.

Mekanisme

De nødforebyggende piller virker, fordi graviditeten sjældent (hvis nogensinde) opstår umiddelbart efter ubeskyttet sex. I stedet skal kvinden have ægløsning (producere et levedygtigt æg), og så skal selv planten selv i livmoderen, selv når ægget er befrugtet. Morgen efter piller arbejder ved at forhindre ægløsning og ved at forhindre befrugtede æg i at implantere sig i livmoderen.

Nødprævention og p-piller

Nødpraceptionspiller påvirker ikke orale præventionsmidler. Faktisk kan nogle former for prævention af p-piller tages i høje doser for nødprævention. På den anden side arbejder p-piller og morgen efter pille via samme mekanisme, så den eneste grund til, at begge ville blive indikeret, er, hvis kvinden havde savnet to eller flere på hinanden følgende dage af p-piller. I så fald ville kvinden nødt til at starte en ny cyklus med p-piller i al fald.

Bivirkninger

At tage en nødprævention medicin kan forårsage kvalme og opkast, især hvis taget med p-piller. Andre bivirkninger omfatter menstruationsændringer, der muligvis forårsager den næste menstruationsperiode at være uregelmæssig. Morgen efter pille kan også forårsage træthed, hovedpine og mavesmerter.