Knæ og muskel smerte i en teenage dreng med en vækst spurt

Drenge kan vokse indtil 20 år eller senere. Knogler vokser ud fra enderne, kendt som vækstpladerne, som er blødere end den modne knogle. Denne vækst af de lange knogler i benet, sammen med forlængelsen af ​​bindevæv, kan forårsage “voksende smerter”. Dette er en midlertidig tilstand, men det er vigtigt at begrænse gentagne bevægelser såvel som kraftig vægtløftning for at forhindre permanent skade på leddene.

Knogler og brusk

Knogleceller dannes i margen og migreres ud i kapillærblod til endepladerne. De lange ben i benet, der kaldes lårbenet og tibia, er forbundet med hinanden med patellar senen. Patella, eller knæskallen, er en knogle, der beskytter dette knudepunkt. Knæ og muskelsmerter hos teenage drenge kan forekomme under en vækstspurt; opvarmning og afkøling korrekt under træning kan minimere problemet.

Varmer op

Gode ​​øvelsesvaner omfatter en ordentlig opvarmning. Knæleddet er især vigtigt at varme op og løsne op for at forhindre rotationsspændinger på ledbåndene fra at forårsage smerte og skade. En god opvarmning er flere minutters jogging efterfulgt af lyshopping fra den ene fod til den anden, bøjning af knæ og hofte i en “figur 4” strækning og langsomt at køre baglæns. Denne dynamiske strækning i 10 minutter før du spiller en hold sport eller træner er en vane, der bør opretholdes for livet.

Køle ned

Efter træning, strække ved at læne sig mod en væg eller på en trappe for at forlænge kalvemusklerne. Et træningsbånd eller en partnerstrække til hamstringene er let at gøre ved at ligge på jorden og bringe knæet af det ene ben mod brystet, mens det andet ben ligger på jorden. Hold i 20 til 30 sekunder, og gentag derefter med det andet ben.

Overbrugskader

Teenage drenge skal være forsigtige med at bruge for meget tid én sport, knogler er undertiden svagere end de forbundne ledbånd under en vækstspurt, og stressfrakturer er almindelige i overarbejdede teenagere. Det er vigtigt at have en hviledag i mellem træningene. Deltagelse i mere end en sport, i stedet for at specialisere, er også gavnlig for cross-train muskler. Ungdomspiger kan opleve betydelig muskelvækst under pubertet, men fokus på fleksibilitet og udholdenhed under modstandstræning skal forblive inden for sikre grænser.

Hvis der ikke er nogen brud eller betændelse, bør de fleste voksende smerter løse om nogle få dage. Hvile knæet og bruge en kølig gel pakke på leddet vil hjælpe. Se lægen for hævelse eller klumper eller for smerter, som varer mere end en uge.

Behandling af smerte