Ni måneder gravid med onde bryster

Under graviditeten ændrer din krop, og det inkluderer dine bryster. Som forberedelse til dit barn foretager dine bryster ændringer for at levere mad til din nyfødte. Uanset om du planlægger at amme eller ej, kan du have ubehag. Vær sikker på, dette er ikke ualmindeligt.

Brystforandringer

Dine bryster gennemgår flere ændringer under graviditeten. De kan blive ondt og følsomme og reagere på ændringer i temperaturen. Du kan også mærke en stigning i størrelse, kløe, strækmærker, mere fremtrædende årer, mørkere og større brystvorter og isolae og lidt lækage. Dette er en del af dine bryster, der forbereder sig på laktat og fodrer dit barn, men det kan også forårsage ømhed.

Årsager

Følsomhed og ømhed kan skyldes brysterne, der forbereder sig på laktat. I løbet af de ni måneder af din graviditet vokser dine mælkekanaler, som holder mælken, for at gøre plads til din forsyning. Og de kan begynde at fylde med mælk. Dette, udover de hormoner, der cirkulerer gennem din krop, kan tage højde for ømhed.

Mastitis

Ekstrem ømhed og ømhed i dine bryster i den niende måned kan indikere et problem. Mastitis er en infektion i brystet. Det kan skyldes en tilstoppet kanal eller en rå, tør og revnet brystvort. Hvis et område især er hårdt og ømt, er dette en god indikation på, at du har mastitis. Denne tilstand kan helbredes med antibiotika. Hvis du har mistanke om mastitis, skal du tale med din læge.

Lettelse

Du kan tage nogle skridt for at lindre ømheden. Start med en god barselbh, som kan give dine bryster den støtte, de har brug for. Dette kan også medvirke til at lette nogle af belastningen på ryggen. Vælg en BH med tykke stropper og masser af støtte under kopperne, men det bør ikke have undertråd, rådgiver den amerikanske graviditetsforening. Tag varme dusjer og bade, men undgå at bruge sæbe på dine bryster. Sæbe kan tørre din hud og brystvorter ud og lade dem være sårbare over for mastitis. Kontakt din læge for yderligere hjælp.