Præbiotika og probiotika anvendt til vægttab

Bevis for fordelene ved at opretholde passende niveauer af gode bakterier i tarmen har været stigende. Ud over at bruge de gode bakterier til at afhjælpe fordøjelsesspørgsmål som oppustethed, gas og diarré, er der flere fordele ved mikroflora. Specielt kan præbiotika og probiotika hjælpe med vægtstyring via flere mekanismer. For at opnå en passende balance mellem fordøjelsesfloraen er probiotika og præbiotika nødvendige såvel som vigtige livsstilsfaktorer.

Definition af “biotics”

Probiotika er gavnlige, levende mikroorganismer, der befinder sig i fordøjelseskanalen. Fælles stammer af gode bakterier eller probiotika, der anvendes i kosttilskud, omfatter Bifidobacteria og Lactobacilli. Specifikke krævede arter og optimale koncentrationer er ikke blevet bestemt, men probiotiske blandinger af flere stammer synes at være mere effektive end enkeltstammer ifølge en gennemgang offentliggjort i “European Journal of Nutrition” i januar 2011. Forfatterne konkluderede, at sundhedsresultater Vedrørende sådanne forhold som irritabel tarmsyndrom, luftvejsinfektioner og immunfunktion var mere positive, når probiotiske blandinger blev anvendt i stedet for enkeltstammer. Probiotika kan let opnås gennem yoghurt, kosttilskud og specifikke funktionelle fødevarer. Prebiotika er ufordøjelige fødevareingredienser, der stimulerer vækst og aktivitet af probiotika i tarmen ved at fungere som energikilder. Disse omfatter fødekomponenter som fructo-oligosaccharider og inulin, der findes i planter som artiskokker, bananer, cikorie rod, løg, hvede og byg.

Probiotika i relation til fedme

Da tarmmikrobiota modulerer fordøjelseskanalen, og vægten i høj grad påvirkes af hvor mange kalorier der absorberes i fordøjelsesprocessen, giver det intuitiv mening, at tarmflora og vægt er indbyrdes forbundne. En stor del af tarmfloraen hos dem, der er overvægtige, omfatter organismer af Firmicutes phylum, mens mager individer har en mindre del af disse bakterier. Firmicutes indeholder enzymer, der gør det muligt for den enkelte at fordøje og absorbere ellers ufordøjelige kostkomponenter og dermed øge kalorieabsorptionen. I en undersøgelse, der blev offentliggjort i “Nature” i december 2006, blev mikroorganismer, der var rige på Firmicutes fra overvægtige mus, overført til magre mus, de magre mus blev vundet. Resultaterne af undersøgelsen understøtter teorien om, at sammensætningen af ​​tarmfloraen direkte kan påvirke vægten.

Opløselig Fiber og Satiety

Prebiotika hjælper med vægtbehandling på to hovedmåder, hvilket letter proliferationen af ​​probiotika og øger følelser af mæthed efter kostforbrug. Prebiotika og probiotika virker synergistisk, og derfor kombineres de ofte i kosttilskud. Uden præbiotika ville probiotika ikke blomstre, og skadelige bakterier ville dominere, i sidste ende forringe immunsystemet og vitaliteten. Prebiotika består af opløselig fiber, der findes i planter. De absorberer vand til dannelse af en gel, hvilket resulterer i langsommere transittid gennem tarmene. Dette bidrager til følelser af fylde, uden de ekstra kalorier, hvilket gør dem til et vigtigt aktiv i vægtstyring.

Vedligeholdelse af darmbalance

Både fysisk og følelsesmæssig stress kan ændre balancen mellem gode og dårlige bakterier i tarmen. Det er vigtigt at engagere sig i stresshåndteringsbehandlinger som yoga, meditation og motion for at hjælpe med at opretholde en passende balance. Marathon trænere og andre intense atleter kan utilsigtet ændre deres mikroflora på grund af forhøjede niveauer af stress hormoner produceret ved overdreven motion, bidrager til undertrykkelse af immunsystemet og øget modtagelighed for sygdomme. Dette er kendt som motion-induceret immunundertrykkelse og antages at være en hovedårsag til øvre luftvejsinfektioner hos dem, der gennemgår intens træning, diskuteret i et 2007-udgave af “Sportsmedicin.” Overbrug af antibiotika er også blevet identificeret som bidrag til forstyrrelsen af ​​naturlig tarmflora. Forfattere til en undersøgelse offentliggjort i “Gut” i januar 2011 bemærkede en alarmerende positiv sammenhæng mellem antibiotikakurser og graden af ​​inflammatorisk tarmsygdom blandt børn. Inflammation er det mest basale svar på ændret immunfunktion og dermed en commonality blandt problemer med mikrobiotiske ubalancer.