Sikkerhed for at tage b12 mens pleje

At vælge at amme din baby er en generøs og ædelt beslutning. Amning er den sundeste måde at fodre en baby på, men det kan også være sværere end at give barnet flasker med formel. For eksempel skal ammende mødre være opmærksomme på deres kost, da det de spiser, påvirker barnet. For en supplerende boost, er vitamin B12 ofte taget af ammende mødre.

Vitamin B12

Vitamin B12 er et vandopløseligt vitamin, som naturligt findes i fødevarer som fisk, kød og mælk. National Institutes of Health udtaler, at vitamin B12 er afgørende for at give kroppen mulighed for at lave sunde røde blodlegemer. Det hjælper også med at opretholde nervernes funktion. Når en person ikke får nok af vitamin B12, kan han udvise tegn på skadelig anæmi, som træthed og let blå mærker.

Babyer med veganske mødre

Vitamin B12-mangel er ualmindeligt hos ammende babyer, men det er stadig en ernæringsmæssig bekymring. Kelly Bonyata, en International Board-Certified Lactation Consultant eller IBCLC, siger på sin hjemmeside, at babyer, der ammes af mødre, der spiser kød og mælk, er meget sjældent mangelfuld i vitamin B12. Men babyer, der ammes af vegetariske eller veganske mødre, kan være i fare for vitamin B12-mangel, hvis moderen selv ikke får nok vitamin B12 i sin kost.

Andre grunde til tilskud

Foruden babyer, der ammes af vegetariske eller veganske mødre, der måske har mangel på vitamin B12, er der andre forhold, der sætter en ammende baby i fare. Kelly Bonyata forklarer, at kvinder, der har haft gastrisk bypassoperation, kan være mangelfulde i vitamin B12 og måske skal supplere. Enhver kvinde, der er mangelfuld i vitamin B12, på grund af dårlig spisning eller anden grund, sætter hendes baby i fare for den samme mangel.

Sikkerhedsbekymringer

Ifølge National Institutes of Health er vitamin B12-tilskud helt sikkert for ammende mødre at tage, så længe de ikke overstiger den anbefalede dosis. Babyer selv behøver faktisk ikke at tage tilskuddet, men så længe moderen supplerer med vitamin B12, vil hendes baby være sikker og sund.

Anbefalet dosis

Den anbefalede dosis af vitamin B12 til ammende mødre er 2,8 mikrogram, ifølge Kelly Bonyata, IBCLC. Der er meget få kosttilskud med præcis 2,8 mikrogram vitamin B12 i dem, så ammende mødre må muligvis tage et vitamin B12 supplement med en lidt lavere dosis.