Tapering til en cykel road race

I løbet af ugen før en større race, cyklister og andre udholdenhed atleter temperament deres træning tidsplan. I stedet for at fortsætte med at skubbe sig selv og forbedre deres tid, reducerer de varigheden eller intensiteten af ​​deres træning. Denne fase af træning kaldes tapering, og trænere anbefaler det før alle betydelige løb.

Hvorfor Taper?

Tapering kan virke mod-intuitiv, fordi du vil bygge så meget styrke og udholdenhed som du kan før dit løb. Men selvom træningen øger din præstation på lang sigt, dæk den på din krop på kort sigt. Hvis du træner for hårdt i løbet af dagen før et stort løb, er din styrke allerede udtømt, når du starter konkurrencen, og du vil sandsynligvis trætte hurtigere, end du ville, hvis du var velvilje. Tapering gør det muligt for din krop at komme sig fra din intensiv træning, før du kommer i sadel på race dag. Tal med din træner om de specifikke krav til din road race og hvordan du skal aftage i løbet af din sidste uge af træning.

Taper til Win

Ifølge Ed Burke, forfatteren af ​​”Serious Cycling”, reducerer tapering cyklisternes præstationer med i gennemsnit 3 procent. En undersøgelse af australske sportsinstituts Dr. Frank Pyke fandt, at en uge inden en race forbedrede cyklisternes præstationer og aftagende i to uger før et løb forbedret cyklisternes benstyrke måleligt. Dette viser, at tapering ikke er effektiv primært fordi det forbedrer styrke, men på grund af andre faktorer, såsom kroppens mængde af lagrede kulhydrater og musklernes evne til at fungere både aerobt og anaerobt.

En god balance

Nøglen til tapering inden et løb er at finde den rette balance mellem opsving og træning. Hvis du ikke kører overhovedet, vil din præstation lide, siger Lance Armstrongs gamle cykeltræner Chris Carmichael. Carmichael foreslår at reducere længden af ​​dine træningssessioner i ugen før løbet, men holder deres intensitet høj. Dette sikrer, at din krop stadig er i gear til at udføre, når det kommer tid til at køre, og at dine muskler er forberedt på konkurrenceens stress.

Endurance vs Sprint Events

Kravene til en udholdenhedsbegivenhed, som et flerdags løb eller et enkeltdages århundrede, adskiller sig fra en sprintbegivenhed, som et kriterium. Tal med din træner om den bedste måde at forberede dig på. Som en generel regel er taperperioden længere for udholdenhedsbegivenheder og omfatter højintensiv træning, der tager højde for de specifikke behov i løbet, såsom stejle bakker. For kortere hændelser kan din træner fortælle dig at vippe i kun få dage og medtage nogle træningssessioner, hvor du skubber dig så hårdt som normalt.