Anbefalede mængder dha & epa dagligt

Eicosapentaensyre, også kendt som EPA, og docosahexaensyre, også kendt som DHA, er to vigtige typer af omega-3 fedtsyrer, der findes i store mængder i fede fisk. Omega-3 er hjerte-sunde fedtstoffer, der er nødvendige for hjernens funktion. Derudover kan de hjælpe med at reducere risikoen for hjerte-kar-sygdom, type 2 diabetes og andre kroniske sygdomme. For raske individer anbefales 500 mg kombineret DHA og EPA pr. Dag.

Et papir udgivet i “The American Journal of Clinical Nutrition” i 2006 bemærker, at mellem 6 og 1,2 procent af dine samlede daglige kalorier skal stamme fra en omega-3 fedtsyre, kendt som ALA eller alfa-linolensyre. Din krop kan konvertere ALA til både EPA og DHA, men det kan ikke altid være i stand til at producere nok EPA og DHA. Derfor kan det være gavnligt at forbruge diæt DHA og EPA som fed fisk eller fiskeolie.

Ca. 500 milligram EPA og DHA kombineret bør forbruges for at reducere risikoen for kardiovaskulær sygdom, bemærker 2006-papiret i “The American Journal of Clinical Nutrition.” Du kan få et gennemsnit på 500 milligram om dagen ved at spise to måltider fisk om ugen.

Ifølge American Heart Association bør personer med dokumenteret koronar hjertesygdom forbruge 1 gram EPA og DHA kombineret om dagen. Ideelt set bør denne dosering komme fra fed fisk, selvom fiskeolie kan anvendes under tilsyn af en sundhedspersonale. For personer, der har brug for at sænke triglyceridniveauet, anbefaler AHA 2 til 4 gram EPA og DHA kombineret om dagen. Dette kan indtages i form af kosttilskud under en læge.

Linus Pauling Institute lister fisken med det højeste niveau af EPA og DHA. For at forbruge 1 gram EPA og DHA kombineret vil du have brug for 1,5 ounce Stillehavs sild, 2 ounces chinook laks, 2,5 ounces sardiner fra Stillehavsområdet, Atlanterhavslaks eller Stillehavs østers, 3 ounces Sockeye laks, 3,5 ounce regnbueørred 4 Ounce af dåse hvid tun, 9 ounce Dungeness krabbe, eller 12 ounce af dåse lyse tun. En typisk enkelt servering af fisk er 3 ounces.

ALA konvertering

Spis fisk to gange om ugen

Hjertesygdomme Anbefalinger

Kilder