Ernæring af nutella vs jordnøddesmør

Chokoladehaselnødder, som Nutella, kan være en lækker måde at tilføje sort til dine sandwicher og bagværk. Men du vil måske ikke give op med jordnøddesmør endnu, da det har en række fordele i forhold til chokoladehasselnødder, når det kommer til ernæring. Du bør overveje, at disse chokoladehasselnød spredes mere af en godbid end en go-to-mad på grund af deres høje sukkerindhold.

En 2 spiseskefulde servering af chokolade-flavored hasselnød spredning indeholder 200 kalorier, mens den samme mængde jordnøddesmør kun giver 188. Jordnøddesmør giver også mere protein, med 8 gram sammenlignet med 2 gram, og indeholder færre kulhydrater, med 6 gram sammenlignet Til 23 gram. Chokoladehasselnødspredningen er lidt lavere i fedt, med 11 gram sammenlignet med 16 gram i jordnøddesmør. Men alt andet end 3 gram fedt i jordnøddesmør kommer fra sund umættet fedt.

Jordnøddesmør er en bedre kilde til vitaminer end chokoladehaselnødder, da hver 2 spiseskefulde servering giver dig 21 procent af den daglige værdi for niacin og 14 procent af DV for vitamin E og chokoladehasselnødder er ikke særlig gode kilder For nogen vitaminer. Du har brug for niacin til ordentlige nervesystemfunktioner og omdanner den mad, du spiser til energi, og E-vitamin er en antioxidant, der er vigtig for dannelsen af ​​nye celler og immunfunktion.

At vælge jordnøddesmør over chokoladehasselnødspredning gør det lettere for dig at opfylde dit anbefalede mineralindtag. Spredningen indeholder ikke meget af nogen af ​​de væsentlige mineraler, men jordnøddesmør giver 12 procent af DV’erne til fosfor og magnesium i hver servering. Fosfor er afgørende for muskel-, nerve- og nyrefunktion, og du har brug for magnesium til dannelse af proteiner og til regulering af dit blodsukker og blodtryk.

De fleste amerikanere spiser meget mere end den anbefalede mængde tilsat sukker, som ikke er mere end 100 kalorier eller 25 gram pr. Dag for kvinder og ikke mere end 150 kalorier eller 37,5 gram pr. Dag for mænd ifølge den amerikanske Heart Association. Chokolade-flavored hasselnød spredning indeholder 20 gram sukker pr. Portion, mens jordnøddesmør kun indeholder 3 gram.

makronæringsstoffer

Vitaminer

Mineraler

Sukkerindhold