Hvordan man behandler krakkede diabetiske fødder

Sprækker i fødderne opstår, når huden bliver ekstremt tør, og trykket på fodens hæl forårsager, at huden glider sidelæns. Sprukne fødder er tilbøjelige til infektion, og hos dem med diabetes er risikoen for alvorlig infektion endnu større. Ifølge National Institute of Diabetes og fordøjelses- og nyresygdomme (NIDDK) føder højt blodglukoseniveauer bakterier, der får dem til at formere sig og gøre infektioner vanskeligere at behandle. Af denne grund er det vigtigt at behandle krakkede diætfødder straks og søge lægehjælp til åbne eller blødende fodsår.

Tjek dine fødder hver dag for revner, sår og tegn på hudinfektioner. Sprukne fødder er nemmere at behandle, hvis de bliver fanget tidligt. NIDDK fastslår, at daglig fodkontrol er endnu vigtigere, hvis du lider af dårlig cirkulation eller nerveskade.

Vask dine fødder med vand og mild sæbe. Må ikke suge dine fødder, da dette kan øge tørheden og gøre revner værre, bemærker National Center for Chronic Disease Prevention and Health Promotion. Tør dine fødder og mellem tæerne grundigt efter vask.

Fugt dine fødder med en oliebaseret salve hver morgen og igen før sengetid. Højt glukoseniveauer får din krop til at miste væske, hvilket igen gør tør hud værre. Regelmæssigt fugtgivende huden på dine fødder hjælper med at forhindre sår og revner. Desuden kan nerveskade forbundet med diabetes nedsætte mængden, du sveder, hvilket kan føre til øget tørhed og hudspredning.

Hold dig ovenpå calluses. NIDDK anbefaler, at du bruger en pimpsten eller et sprængbræt til at forfylde fortykket hud, corns og calluses. Tykkede hud på hæle er tilbøjelige til at knække. Brug ikke negleklippere eller andet værktøj til at afskære lunger eller korn, da dette medfører en betydelig risiko for infektion hos dem med diabetes. Smertefulde corns eller calluses kan fjernes af din læge via en procedure kaldet debridement.

Drik mindst 64 oz. Af væske hver dag for at forhindre tør hud og revner. Diabetikere er mere tilbøjelige til at blive dehydreret end dem med stabile blodglukoseniveauer, hvilket betyder, at et større indtag af vand er nødvendigt for at holde huden hydreret.

Brug passende passende sko og undgå sko med åbne tæer eller hæle. University of Iowa anbefaler at bruge sko altid til at forhindre skade og infektion i åbne sår eller revner. En hælkrop, der bæres inde i dine sko, kan reducere trykket på tørre, revnede hæle og fremme helbredelse. En podiater kan passe dig til en hælkage.

Besøg din læge for anvendelse af flydende bandage. Det New Zealand Dermatological Society siger, at dette produkt kan hjælpe med at lindre smerter forårsaget af fodsprækninger, og at holde dybe revner lukket vil fremme helbredelse og reducere risikoen for infektion.