Normalt blodtryksområde for en 70-årig

Blodtryk er et af de fire vitale tegn, sammen med pulsfrekvens, respirationshastighed og temperatur. Blodtryk overvågning er særlig vigtigt for seniorer, på grund af øget risiko for både højt og lavt blodtryk. Det normale blodtryksområde er det samme for voksne i alle aldre – selv seniorer. Blodtrykket har imidlertid tendens til at stige med alderen, og mere end 67 procent af de 60 år eller derover har højt blodtryk, ifølge en rapport fra 2017 fra American Heart Association.

Normalområde: Højt blodtryk

Blodtryk omfatter to målinger, systolisk og diastolisk tryk. Systolisk tryk afspejler trykket i arterierne, når hjertet rammer kontrakter, og diastolisk tryk afspejler arterielt tryk mellem hjertekoncentrationer. Blodtrykket er rapporteret som systolisk tryk / diastolisk tryk i millimeter kviksølv (mmHg). Med hensyn til højt blodtryk er det normale område for voksne mindre end 120/80 mmHg. Højt blodtryk eller hypertension og hypertension er defineret som følger: – forhøjet blodtryk: systolisk tryk på 120 til 139 mmHg eller diastolisk tryk på 80 til 89 mmHg – hypertension: systolisk tryk på 140 mmHg eller højere eller diastolisk tryk På 90 mmHg eller højere; de ​​fleste seniorer med højt blodtryk har isoleret systolisk hypertension (ISH), hvilket kun betyder, at systolisk tryk er for højt. Selvom dette kan virke som en god ting ved første rødme, er det ikke. Forhøjet systolisk tryk er tættere forbundet med øget risiko for kardiovaskulære komplikationer end forhøjet diastolisk tryk.

Normalområde: Lavt blodtryk

Cutoff-værdier for lavt blodtryk eller hypotension er ikke så veldefinerede som for højt blodtryk. Ikke desto mindre anses den nederste grænse for normalt blodtryk generelt for at være 90/60 mmHg. Seniors er dog mere tilbøjelige end yngre voksne til at udvikle symptomer på lavt blodtryk – som svimmelhed, besvimelse, tab af balance og forvirring – i den nedre ende af dette interval. Faktisk konkluderede forskere, der gennemførte en stor undersøgelse med mere end 902.000 voksne i nødafdelingen, at et systolisk tryk på 90 mmHg ofte repræsenterer hypotension hos voksne i alderen 65 år eller derover, som rapporteret i juli 2011 udgaven af ​​”Archives of Surgery .” Forfatterne bemærkede endvidere, at det optimale systoliske tryk – der var forbundet med den laveste dødsrisiko – blandt seniorer i undersøgelsen var 117 mmHg.

Risici forbundet med unormalt blodtryk

Både hypertension og hypotension udgør alvorlige sundhedsrisici. Personer med hypertension, især seniorer, har en signifikant øget risiko for andre alvorlige tilstande, herunder hjerteanfald, hjertesvigt, slagtilfælde og nyresygdom. Hypotension er også forbundet med en øget risiko for hjertesvigt såvel som hjerterytmeabnormiteter og en samlet øget risiko for død, som rapporteret i august 2014-udgaven af ​​”Journal of Hypertension.” Ortostatisk hypotension – En dråbe i blodtryk, der opstår ved stigning til en siddende eller stående stilling – kan også øge risikoen for fald, selv om de hidtidige beviser for denne mulige forening er ubetingede.

Næste skridt og forholdsregler

U.S. Task Force og flere andre professionelle medicinske organisationer anbefaler blodtryksscreening mindst en gang om året efter 40 år. Hvis du har højt blodtryk, skal du kontakte din læge så ofte som anbefalet. Behandling kan omfatte ændringer i kost, motion og antihypertensive medicin til at nedsætte dit blodtryk. Hvis du har problemer med svimmelhed eller svimmelhed, så lad din læge vide, så du kan kontrolleres for ortostatisk hypotension. Dette problem kan ofte behandles med medicinjusteringer og enkle trin for at forhindre svimmelhed, såsom at sidde i kanten af ​​sengen i flere minutter, før de står.; Anmeldt og revideret af: Tina M. St. John, M.D.