Liste over kemikalier, der anvendes til fødevareforarbejdning

Kemiske fødevaretilsætningsstoffer bevarer holdbarheden ved at reducere eller eliminere væksten af ​​mikroorganismer, der forårsager fødevareforfald. Disse tilsatte kemikalier er kontroversielle, da nogle kan have en skadelig virkning på dit helbred. Spiser mere frisk, hele fødevarer kan være et sikkert alternativ til at undgå disse kemiske tilsætningsstoffer, der anvendes til fødevareforarbejdning.

Nitritter og nitrater er effektive antimikrobielle midler, der beskytter mod botulismebakterien, men de er kendt for at være sundhedsfarlige. Ifølge Richard Scanlan, Ph.D., fra Linus Pauling Institute, reagerer nitrater med visse aminosyrer i fordøjelsessystemet, der forårsager dannelsen af ​​nitrosaminer, stoffer, der vides at forårsage kræft. Natriumnitrat, der anvendes som farvestabilisator, metaboliserer langsomt til nitritter. Visse mærker af produkter, der normalt indeholder nitrit og nitrater, er bacon, hærdede kød, tobaksvarer og hotdogs.

Sulfitter og svovldioxid er begge antimikrobielle, der primært anvendes som konserveringsmidler. Sulfitter findes overvejende i tørrede frugter og rødvin, og nogle gange i visse mærker af frugtsaft. Svovldioxid anvendes i adskillige fødevarer. Denne forbindelse nedsætter oxidationen af ​​fedtstoffer, der kaldes lipider. Når det sprøjtes på frisk høstet frugt og grønt, stopper den den naturlige modningsproces. Disse to forbindelser kan forårsage en allergisk reaktion hos visse individer og er et kendt allergen for mange astmatikere.

Alginat er en naturligt afledt forbindelse af tønde eller tang, og anvendes som fortykningsmiddel og skumstabilisator. Imidlertid er propylenglycolalginat et kemisk modificeret stof ved anvendelse af algin til tykkere fødevarer med et højere syreindhold såsom øl, læskedrikke og salatdressing. Alginat anvendes i mejeriprodukter som is, ost, cottage cheese og yoghurt.

Denne forbindelse, ifølge Center for Videnskab i Offentlig Interesse, er en, der bør undgås. Aspartam er en kombination af aminosyrer og methanol. Denne kemiske forbindelse kan forårsage kræft og andre sundhedsrelaterede problemer, selvom der kræves mere intensive undersøgelser for at bekræfte en forbindelse. Anvendes som et kunstigt sødemiddel, anvendes aspartam i diætmad i stedet for sukker og anvendes primært i sodavand og drikkeblandinger, og mange lavt kalorieindhold, forarbejdede friske og frosne desserter.

Nitrit og nitrater

Sulfitter og svovldioxid

Alginat, Propylenglycol Alginat

Aspartam