Er bagning eller broiling bedre for fisk?

Tilberedning af fisk og skaldyr regelmæssigt er en tiltalende lavspændings måde at spise sundere på. Fisk er en god kilde til protein af høj kvalitet, og endog relativt fed fisk er lav i mættede fedtstoffer og højt i hjerte-sunde omega-3 fedtsyrer. Selvfølgelig betyder dit valg af forberedelsesmetoder også. Fisk, der er voldsramte og stegte, er ikke sundhedsfødevarer af nogen standard. Bagning og broiling er meget bedre muligheder, der tilføjer lidt eller ingen ekstra fedt. Hverken metode er iboende overlegen, så vælg det, der passer bedst til et bestemt måltid.

Både bagning og broiling finder sted i din ovn, så forskellene mellem de to teknikker er måske ikke umiddelbart indlysende. Når du bager fisk, transporteres varmen gennem din ovn ved langsomt bevægende naturlige luftstrømme. Det er en relativt ineffektiv måde at overføre varme på, hvorfor bagning tager relativt lang tid. Konvektionsovne, der bruger en blæser til at cirkulere den varme luft, kan forkorte bagningstiden betydeligt. Når du briller fisk, placeres den tættere på elementet øverst i ovnen. Det er ikke varm luft, der koger fisken, men den infrarøde energi udstråler fra selve elementet. Det er en meget hurtigere madlavningsmetode, men med nogle skarpe begrænsninger.

Ikke alle slags fisk er egnet til broiling. Det bedste er fisk med højt indhold af naturlige olier, såsom laks, makrel og sværdfisk. Deres naturlige fedt giver en vis beskyttelse mod overcooking under broilerens intense varme, og fisken vil brune smukt. Moderat magert fisk, såsom torsk og kuller, kan smelter succesfuldt, hvis du børster overfladen med en beskyttende glasur eller et tyndt lag af en høj temperatur madolie. Meget magre, tynde og delikate fileter, som tunge, går fra ubehandlet til overcooked i hjerteslag og er meget vanskelige at brødre med succes.

Broiling kræver konstant opmærksomhed, fordi det er så nemt at overcook din fisk. Bagning er en mere afslappet affære på grund af lavere temperaturer. Hele fisk, store fileter eller specielt magert og skrøbelig fisk kan bages ved temperaturer mellem 300 og 350 grader Fahrenheit for at bevare deres fugtighed og delikat konsistens. Fisk, der ellers kan være broiled, kan bages ved højere temperaturer, fra 400 F til 450 F. Kyllingen forbrænder friske urter og mange andre garnisher, men ovnbagt fisk kan drage fuld fordel af disse lette og fede smagsstoffer.

Mange opskrifter kræver, at fisken tørres, sidder på en plade. Bagning dem i en sovs eller aromatiseret væske er et alternativ med meget at anbefale det. Enkle madlavningsvæsker, såsom fiske bouillon eller krydret hvidvin, giver en let smag til fisken med få eller ingen tilsatte kalorier. Mere udførlige saucer baseret på tomater eller tropiske frugter er lige så effektive til at holde fisken fugtig og også forenkle din måltidstidsproces. Fisken og saucen kræver kun en simpel sidefad, såsom frisk pasta eller dampet ris, for at gøre et mindeværdigt måltid.

Bage vs Broiling Techniques

Fisk til Broiling

Fisk til bagning

Bagning i Sauce