Er der nogen måde at slippe af med ar fra cellulitis?

Cellulitis er en bakteriel hudinfektion, der kan blive livstruende, når den ikke behandles. Ifølge University of Maryland Medical Center kan cellulitis sprede dine lymfeknuder og forårsage dybere infektion. Cellulitis forårsager betændelse, blærer og læsioner på infektionsstedet og behandles normalt med antibiotikabehandling. Selv om antibiotika er effektive til at dræbe de bakterier, der er ansvarlige for cellulitis, kan ardannelse stadig forekomme, som læsionerne helbreder. Sørg for at konsultere en autoriseret hudlæge om dine behandlingsmuligheder.

Vælg en kemisk skræl af det berørte område. Kemiske peeling fjerner det ydre lag af beskadiget hud, reducerer ard udseende og aften hud tone. Ifølge Medical University of South Carolina forårsager fjernelse af det øverste lag af huden det at regenerere og forbedrer hudens udseende.

Tag 1.000 mg C-vitamin to til seks gange dagligt. Denne behandling bør kun følges på kort sigt, som bestemmes af din læge. C-vitamin fremskynder hudens helingsproces ved at fremme kollagenfiberdannelse, ifølge University of Maryland Medical Center.

Opt for laser resurfacing for at minimere ardannelse. Denne procedure bruger høj energi lys til at brænde væk skadet hud og endda ud hudfarve og tekstur. Ifølge Medical University of South Carolina er laser resurfacing hovedsagelig brugt til fine linjer og tyndere ar.

Massage det berørte område flere gange om dagen for at øge blodgennemstrømningen og hjælpe med at distribuere kollagen til den omgivende hud. Ifølge University of Maryland Medical Center bør massage undgås under aktive infektioner, men når infektionerne er helet, hjælper massage rent faktisk med at fremme lymfeknudeafløb, faldende ært udseende og forebyggelse af tilbagevendende infektioner.

Indsend dig til kollageninjektioner til pitted ardannelse, der kan forekomme med cellulitis. Kollagen afledt af kvæg injiceres i arret, plunderer huden og fremmer naturlig kollagendannelse i din egen hud, ifølge Medical University of South Carolina.