Insulin niveauer versus glucose niveauer

Diabetes er en lidelse, hvor niveauet af blodsukker eller glucose er over normal. I de fem liter blod, som det gennemsnitlige menneske har, er kun omkring en teskefuld glucose nødvendig for at sikre ordentlig funktion og regelmæssig sundhed. Overskydende mængder blodsukker forhindrer omsætning og forårsager større helbredsproblemer over tid. Unormale mængder af hormoninsulin, som diabetikere skal overvåge, kan også potentielt forårsage problemer.

Hvad er insulin og glukose?

Kroppen absorberer glukose fra sukkerindhold, som pasta, korn, kager, stivelsesholdige grøntsager og kager. Dette blodsukker er den vigtigste energikilde til kroppens celler, som det fremgår af EndocrineWeb. Glukose er afledt af nedbrydningen af ​​indtaget kulhydrater, og bevæger sig derefter fra leveren og tarmene til blodbanen. Blodet tager glucose i de fleste af kroppens celler. For at det kan komme ind i disse celler, kræves hormoninsulin. Insulin er et hormon, der primært produceres i bugspytkirtlen. Insulin er ansvarlig for at forårsage, at muskel-, lever- og fedtceller absorberer overskydende glukose ud af blodbanen. En gang i disse organer anvendes glucose enten til energi eller opbevares til fremtidig brug. Derfor er insulin ansvarlig for at reducere koncentrationen af ​​glucose i blodet.

Hvordan insulin og glukose er relateret til diabetes

Diabetes udvikler sig, når bugspytkirtlen ikke har nok insulin, eller når lever, muskler og fedtceller bruger insulin ukorrekt eller begge, ifølge National Diabetes Information Clearinghouse. Dette fører til energi sult i kroppens celler, sammen med en for stor mængde glukose i blodet. Dette høje blodsukker, eller hyperglykæmi, beskadiger blodkar og nerver. Over tid oversætter dette sig til nyresygdom, hjertesygdom, blindhed, slagtilfælde, tyggegummiinfektioner, nervesygdomme og amputation.

Korrekt glukoseniveauer

Serumglukoseniveauer måles i millimol pr. Liter eller mmol / l. Selv om de svinger efter måltider og om morgenen, går blodglukoseniveauer normalt ikke ud over et snævert område på 4 til 8 mmol / l. Imidlertid har diabetespatienter niveauer, der går ud over disse grænser. Hovedformålet med diabetesbehandling er at opretholde glukose inden for acceptable niveauer. De ideelle tal er 4 til 7mmol / l før måltider, mindre end 10mmol / l en time eller deromkring efter et måltid og omkring 8mmol / l før sengetid, ifølge NetDoctor.

Korrekte insulinniveauer

Overskydende mængder insulin er forbundet med overskydende mængder glucose i systemet. Høje niveauer af insulin er kendt for at forårsage vægtforøgelse, vandopblødning, højt blodtryk, magnesiummangel og en stigning i mængden af ​​inflammatoriske forbindelser i blodet, hvilket forårsager blodpropper og blodkarskade. Den ideelle mængde insulin er under 10 IE / ml. Ethvert niveau over 10 IE / mL betyder, at patienten skal reducere mængden af ​​fødevarestimulerende overskydende insulinproduktion, ifølge National Diabetes Information Clearinghouse.

Måling af insulin og glukoseniveauer

En patients insulinniveau kan måles ved at spørge en sundhedsudbyder eller et laboratorium til en fastinsulinprøve, ifølge Lab Tests Online. Dette indebærer analyse af en blodprøve, der tages efter at patienten har fastet i mindst otte timer. Glukoseniveauer kan måles nemt ved hjælp af et blodsukker test kit. Disse kits kræver en lille mængde blod, der skal anbringes på en prøveudtagningsstrimmel, sædvanligvis opnået ved at stikke en finger med en steriliseret lancet. Strimlen placeres i en måleindretning, der viser blodglukoseniveauet.