Ernæringsmæssig fordel af soaking beans før madlavning

Tørrede bønner er en alsidig, overkommelig kilde til protein, fiber, stivelse, jern, B-vitaminer, kalium, magnesium og andre vigtige næringsstoffer. Når du forbereder tørrede bønner fra bunden, kan du undgå natrium og andre tilsætningsstoffer, der indeholder konserverede bønner. Ud over at blødgøre bønner som forberedelse til madlavning og forkorte deres tilberedningstid, kan blødbønner gøre dem mere fordøjelige og forbedre deres ernæringsmæssige fordele.

Yderbeklædningen af ​​mange sorter af bønner indeholder sukkerarter kaldet oligosaccharider. Når bønner ikke gennemblødes, kan disse sukkerarter omgå din mave og tyndtarme uden at blive fuldstændig fordøjet. Når disse sukker ind i din tyktarme bryder bakterier dem ned og producerer tarmgas i processen. Soaking tørrede belgfrugter løser de membraner, der dækker bønner og frigiver deres oligosaccharider. Efter blødning kasseres vand og skyll bønner for at fjerne sukkerarter. Ifølge webstedet Science of Cooking har marine- og limabønner mere gasproducerende potentiale end de fleste andre sorter.

Soaking bønner i vand fjerner små partikler af snavs, grus og andet snavs. Bønner går gennem tærskning og rengøringsprocesser, før de markedsføres til forbrugerne. Imidlertid vaskes de ikke, fordi fugt ville opmuntre spiring. Soaking bønner fjerner deres belægning af feltstøv, som kan indeholde rester fra pesticider eller andre forurenende stoffer. Før synning fjernes synlige partikler og spirede bønner. Når du har gennemblødt tørrede bønner, skal du afløb og skylle dem for at fjerne de resterende forurenende stoffer og sukkerarter.

Phytinsyre, en forbindelse i mange bælgfrugter og korn, kan reducere biotilgængeligheden af ​​zink og andre mineraler, hvilket gør det vanskeligere for din krop at udnytte disse næringsstoffer. Zink er et væsentligt element, som understøtter cellulær metabolisme og fremmer en sund neurologisk funktion, vækst, immunitet og sårheling. I en artikel, der blev offentliggjort i september 2000-udgaven af ​​”Journal of Physiology and Biochemistry”, rapporterede Gloria Urbano fra Granada-universitetet og medforfattere, at blødning af bælgfrugter kan reducere fytinsyrens virkninger på mineralabsorption.

For hvert pund tørrede bønner bruger 10 kopper vand til blødning, rådgiver centrene for sygdomskontrol og forebyggelse. Reducer blødningstiden ved kogende bønner i to til tre minutter, og fjern derefter bønner fra varme og lad dem dækkes i to til tre timer. For at fjerne gasproducerende stivelse, kog 1 lb af bønner i to til tre minutter, dække potten og lad bønner suges natten over. Denne metode fjerner 75 til 90 procent af bønnernes ufordøjelige stivelser, ifølge CDC. Mens hårdere bønner som navybønner, kræver pinto og nyrebønner blødning, bløde bælgplanter som linser, splitte ærter og sorte øjne kan blive grundigt skyllet i stedet for gennemblødt før madlavning. Kontroller præparationsvejledningen på pakken, inden du blæser eller koger bønner.

Øger fordøjelighed

Fjerner forurenende stoffer

Reducerer fytinsyreeffekter

Soaking Tips