Hvordan man trækker opfattelsesdato fra fødselsdato

Fastlæggelse af barnets opfangelsesdato er mere et estimat end en nøjagtig beregning. Dette skyldes delvis ægløsning. De fleste kvinder med en konsistent 28-dages cyklus ægløses 14 dage efter starten af ​​deres tidligere periode, bemærker MayoClinic.com. Omkring denne tid er, når du er mest frugtbar og sandsynligvis at blive gravid. Den anden grund til, at opfattelsesdatoen er mere af et estimat, er graviditet. Selv om graviditeten er gennemsnitlig i omkring 40 uger, forklarer den amerikanske kongres af obstetrikere og gynækologer, at kvinder typisk fødes overalt mellem 259 og 294 dage efter unnfangelsen, hvilket er 37 til 42 uger.

Tag barnets fødselsdato og tæl tilbage 40 uger. Hvis dit barn blev født den 23. august, er opfattelsen placeret et sted i slutningen af ​​november til begyndelsen af ​​december.

Bestem den første dag i din sidste menstruation inden for denne tildelte tid. Med samme eksempel er den første dag i din sidste menstruation højst sandsynlig i midten af ​​november, omtrent den 15. november til den 17. hvis du har en regelmæssig 28-dages menstruationscyklus.

Tæl 14 dage fra datoen for din sidste menstruation til at bestemme den sandsynlige dato for ægløsning. Med en 23. august fødselsdato opstod ægløsning sandsynligvis den 30. november.

Tæl tilbage fire dage samt videresende fire dage fra ægløsningstiden for at bestemme omfanget af befrugtning. Hvis 30. november er den sandsynlige dato for ægløsning, kunne opfattelsen have fundet sted fra 26. november til 4. december.

Tænk tilbage til de dage, hvor du havde sex for at bestemme den præcise dato for opfattelsen.