Simpel diabetisk og hypertension måltidsplan

Diabetes øger din risiko for hjertesygdomme og slagtilfælde. Det er kritisk at kontrollere andre risikofaktorer såsom fedme, forhøjet kolesterolniveau og hypertension. Den amerikanske diabetesforening siger, at så mange som to ud af tre diabetikere har hypertension, og at de på grund af den øgede risiko for hjertesygdom bør arbejde med at holde blodtryk under 130/80 mmHG.

Hypertension og diabetes

Højt blodtryk eller hypertension, tvinger dit hjerte til at arbejde hårdere for at pumpe blod gennem hele kroppen. Ifølge ADA, når dit hjerte virker hårdere, øges risikoen for diabetiske komplikationer. Selvom der er mange årsager til hypertension, er det ofte en højnatrium-diæt, der skyldes. Natrium tiltrækker vand og overskydende natrium øger blodvolumenet – det øger trykket i dit kredsløb. Efter en lavnatrium diæt kan sænke blodtrykket i så lidt som 14 dage.

Kosttilstande til at stoppe hypertension

U.S. Department of Health and Human Services udviklede kosttilstande til at stoppe hypertension eller DASH, diæt for at sænke blodtrykket med en velafbalanceret næringsdigt spiseplan. Natriumindtag er begrænset til 1.500 mg dagligt, kulhydrater udgør 55 procent af kalorier, 18 procent kommer fra protein og 27 procent fra fedt. Mættet fedt og kost-kolesterol er meget begrænsede, hvilket hjælper med at kontrollere “dårlige” LDL-kolesterolniveauer, en anden risikofaktor for kardiovaskulær sygdom. Disse ernæringsmæssige retningslinjer passer perfekt til University of Maryland Medical Center’s generelle diabetiske diæt retningslinjer – at mellem 44 og 65 procent af dine kalorier kommer fra kulhydrater, mellem 12 og 20 procent fra protein og mellem 25 og 35 procent fra fedt.

DASH og Diabetes

DASH kost er en fiber med højt fiberindhold, der anbefaler et minimumsindtag på 30 g fiber dagligt. Fiber hjælper langsom fordøjelse, regulerer glukose og insulinproduktion og giver mæthed. Fiber er et glimrende vægttabværktøj, fordi det hjælper dig med at føle dig hurtigere og længere, hvilket kan medføre reduceret kalorieindtag. Fødevarer med høj fiber omfatter hele korn, bælgfrugter, grøntsager og frugter. Det er en lavsukker kost, der begrænser tilsat sukker til mindre end fem om ugen.

Hvad at spise

Hvis du følger en 2.000-kalorie diæt, giver DASH-planen mellem seks og otte portioner af fuldkorn, fire til fem portioner hver af frugt og grøntsager, tre portioner af hver fedt og mælk og 6 oz. Af magert protein hver dag. Serveringer af nødder, bælgfrugter og slik er begrænset til mindre end fem portioner ugentligt. Fordel dine fødevarer jævnt gennem dagen for at regulere blodsukker. Vedligeholdelse af en sund kropsvægt vil sænke blodtrykket og hjælpe din krop med at bruge insulin mere effektivt. DASH-planen kommer med forskellige spiseplaner baseret på kaloribehov. Tal altid med din læge eller diætist, før du foretager ændringer i din kost.