Drikker te bedre til dit helbred end kaffe?

Kaffe og te er ikke bare simple drikkevarer. Ifølge Rob van Dam, assisterende professor i Harvard School of Public Health Department of Nutrition indeholder kaffe hundredvis af forskellige stoffer. Te har også en række forskellige stoffer som theobromin, aminosyrer og antioxidanter.

Koffein er til stede i både te og kaffe og har sundhedsmæssige virkninger. Linus Pauling Institute rapporterer, at en 8-ounce kop kaffe normalt indeholder 72 til 130 mg koffein, sort te har 42 til 72 milligram og grøn te 9 til 50 milligram. Drugs.com bemærker koffein kan forårsage halsbrand, søvnproblemer og angst, og øge blodtrykket. Mennesker, der er særligt følsomme for koffein, kan reagere på relativt små mængder.

Melinda Beck rapporterede i “Wall Street Journal” i december 2009, at kaffe kan mindske risikoen for udvikling af diabetes, slagtilfælde, Alzheimers sygdom og prostatacancer, men øger risikoen for galdesten. Mængden af ​​kaffe i hver af disse situationer varierede fra 3 til 6 kopper kaffe om dagen. På den anden side bemærker Linus Pauling Institute, at te beskytter mod hjertesygdomme – både grøn og sort te er effektiv – mens grøn te beskytter mod slagtilfælde og sort te beskytter mod osteoporose. Instituttet bemærker, at te har vist sig at hæmme væksten af ​​bakterier, der forårsager tandforfald. Grøn te kan også interagere med nogle lægemidler, især den blodfortyndere Coumadin, og te kan hæmme absorptionen af ​​jern fra ikke-kødkilder. University of Maryland rapporterer, at grøn te reducerer inflammation i Crohns sygdom og ulcerøs colitis, kan bidrage til at regulere blodglukose og synes at beskytte leveren mod skade. Universitetet siger dog, at selv om grøn te især har et ry som kræftforebyggende, er dataene på dette tidspunkt ufattelige.

Nogle gange har hverken kaffe eller te en særlig fordel. G. Fagherazzi noterede sig i april 2011 “Folkesundhed og Ernæring”, at kaffe, te og koffeinindtag ikke havde nogen relation til brystkræftrisiko. Nogle gange har kaffe og te samme fordele; en undersøgelse ledet af K. Tanaka rapporterede i april 2011-udgaven om “Parkinsonisme og relaterede lidelser”, at kaffe, sort te, japansk og kinesisk te reducerede risikoen for Parkinsons sygdom.

Mens en kop eller to kaffe eller te ikke kan forårsage problemer for de fleste, er der en undtagelse. Dr. van Dam anbefaler, at gravide kvinder ikke må drikke mere end en kop kaffe om dagen. Han føler muligheden for abort og virkninger på fostret, gør kaffen risikabelt, hvis den tages i højere mængder. Hverken kaffe eller te bør betragtes som et middel til ethvert sundhedsmæssigt problem, og hvilken drik ville være mest fordelagtig afhænger af dine særlige sundhedsproblemer. Hvis du har spørgsmål eller bekymringer, skal du diskutere dem med en sundhedspersonel.

Koffein og sundhed

Kaffe vs te

Når ingen drink viser en fordel

Overvejelser og advarsler