Er mousse kage sikker under graviditeten?

Under graviditeten tager mange kvinder ekstra omhu for at spise en mere næringsrig kost. De undgår ofte fødevarer, som kan skade det udviklende foster, såsom alkohol, for store mængder sukker eller koffein, fisk, der kan indeholde kviksølv og nogle mejeriprodukter. Den øgede hormonelle aktivitet under graviditeten undertrykker kvinders immunsystem, hvilket gør dem mere modtagelige for fødebåren sygdom. Råæg – en ingrediens i nogle desserter, såsom mousse, samt hjemmelavet mayonnaise og is – bør undgås, da de kan indeholde skadelige bakterier.

Ernæringsmæssige behov under graviditeten

Under graviditeten søger kvinder ofte at spise en sund, afbalanceret kost. De kan også tage prænatale vitaminer for at sikre både deres ernæringsbehov og de udviklende fostre er opfyldt. Det udviklende foster øger kvindens behov for calcium, folsyre og protein samt flere vigtige vitaminer. Gravide kvinder bør også følge sikre fødevarehåndteringspraksis, især ved tilberedning af rå kød, fjerkræ eller æg.

Mad, der skal undgås under graviditeten

På samme måde som gravide kvinder opfordres til at tilføje sunde fødevarer til deres kost, bliver de også advaret mod at spise bestemte fødevarer for at undgå potentielle skader på fosteret. Ifølge Det Forenede Kongeriges Mejeriråd bør gravide afholde sig fra alkohol, skimmelformede oste, upasteuriserede produkter, råkød og visse typer fisk og skaldyr. Rå æg er en anden mad, der skal undgås, da de kan indeholde skadelige salmonella bakterier.

Mousse og Mousse Cake

Selv om æg er en ingrediens i mange retter og desserter, bliver de i de fleste tilfælde kogte eller bagt, hvilket tjener til at dræbe eventuelle bakterier, der kunne have været til stede. Et par desserter er dog lavet med rå æg, som ikke på noget tidspunkt er bagt eller kogt, og som udgør en potentiel sundhedsfare for gravide kvinder. En af disse er mousse, en lys, luftig, custard-lignende dessert. Da det ikke er kogt, bør det undgås af gravide kvinder. Selv når det anvendes i en kage, er moussen selv ikke kogt eller bagt, selvom skorstenen eller kagedelen kan være.

Gør Desserter sikkert at spise

Gravide kvinder bør undgå enhver ubehandlet desserter indeholdende æg, så mousse og mousse kager er ikke sikre valg. Hjemmelavede iser er traditionelt lavet med rå æg også, så gravide kvinder bør også undgå disse. For at beskytte mod mulige fødevarebårne bakterielle infektioner bør gravide kun spise de desserter, der er tilberedt med pasteuriserede og fuldt kogte ingredienser. De fleste kommercielt fremstillede is og bagværk er sikre at spise. Hjemmelavede desserter er også sikre, forudsat at de er blevet helt kogte eller bagt. Ifølge fødevaresikkerhedseksperter ved Colorado State University er madlavning til interne temperaturer på 165 grader Fahrenheit tilstrækkelig til at dræbe de fleste almindelige bakterier.