Hævede tandkød efter at have spist

At spise normalt bringer glæde og fornøjelse, men hvis du bemærker at dit tandkød svulmer efter at have spist, kan du måske tænke på måltider anderledes. Hævede tandkød efter spisning er ikke normale og skal undersøges af din tandlæge eller læge. Gum hævelse kan være tegn på nogle allergi-relaterede tilstande, eller det kan være resultatet af en tandkomplikation. For at hjælpe dine læger med at bestemme årsagen til tyggegummibevægelsen, skal du holde en matlogbog, dokumentere alt, hvad du spiser og drikker, og hvordan det du spiser påvirker din krop.

En mad log hjælper dig og din læge opdage årsagen til dine hævede tandkød. Hvis du bemærker, at visse fødevarer får dit tandkød til at svulme, mens andre ikke har nogen effekt på tandkød, oplever du sandsynligvis en allergisk reaktion. Hvis du udvikler hævelse hver gang du spiser, er din tilstand sandsynligvis forbundet med tandkomplikation. Skriv ned hver mad du spiser og eventuelle symptomer, der udvikler sig. Visse symptomer kan hjælpe din læge med at bestemme hvilke tests der skal udføres. Hvis du når som helst, mens du opbevarer en fødevarelog, udvikler du svær mavesmerter, hævelser i ansigtet eller åndenød, skal du straks kontakte din læge.

Fødevareallergier kan medføre, at tandkød og andre bløde væv svulmer kort efter at have spist. Fælles fødevarer, der kan udløse en allergisk reaktion, omfatter hvede, soja, mælk, æg, fisk, jordnødder og træ nødder, ifølge Food Allergy Research and Education hjemmeside. Spise fødevarer, som du har en allergi over for, vil medføre, at dit immunsystem producerer forskellige kemikalier, der kan udløse betændelse og irritation i blødt væv. Histamin er en af ​​de primære kemikalier frigivet under en fødevareallergi reaktion, der kan forårsage hævelse at forekomme overalt i din krop. Hvis dit tandkød, læber og tunge svulmer, kan du opleve en alvorlig allergisk reaktion.

Oral allergisyndrom eller pollen-fødevaresyndrom er en allergisk tilstand, der er resultatet af krydsreaktivitet mellem visse fødevareproteiner og pollen. Denne betingelse vil kun medføre symptomer i munden, som f.eks. I tarmkirtlen. Når du spiser visse frugter, grøntsager og nødder, kan dit immunsystem identificere proteinerne i fødevaren som pollen og frigive histamin i nærområdet. Udgivelsen i histamin vil medføre, at din mund, hals og tunge kløe. I nogle tilfælde kan denne tilstand også forårsage mindre hævelse i tarmkirtlen.

Gum hævelse nu og da er ikke et alarmerende symptom. Hvis du udvikler kronisk tyggegummi hævelse, der ikke vil aftage, skal du lave en aftale for at se din tandlæge. De fleste symptomer på tandkomplikationer vil blive udløst, når du spiser og vil forblive konsekvent og ofte blive værre. Fælles tandlægevilkår, der kan forårsage tyggegummi hævelse, omfatter underernæring, gingivitis, en tyggegummi infektion, graviditet og følsomhed over for en ingrediens i din tandpasta.

Fødevarer Log

Fødevareallergi

Oral Allergysyndrom

Dental komplikationer