Hindbær og miscarriages

Spise friske hindbær vil ikke forårsage abort. En te lavet af bladderblade kan have arbejdskraftfremkaldende virkninger og bør undgås i din første trimester. Spørg din læge om de fødevarer og urter, der er sikre at forbruge under graviditet, herunder hindbær.

Hindbær Leaf Tea

I stedet for hindbær selv, er det hindbær blad te, der siges at bidrage til at fremkalde arbejdskraft og kunne bidrage til abort i tidlig graviditet. Graviditet kan dog nogle gange forårsage uventede reaktioner på fødevarer, så kontakt din læge, hvis du oplever noget usædvanligt efter at have spist hindbær.

Abort

Hindbærblad kan stimulere livmoderen, når det tages i store mængder, hvorfor det bærer risikoen for abort. Hvis du er på fuld sigt, kan du faktisk opmuntres til at drikke hindbærbladte, som nogle jordemødre mener, det kan hjælpe med at fremkalde arbejdskraft og bistand. Dog er dens effektivitet ikke bevist, så spørg din læge, før du drikker te til dette formål senere i din graviditet.

Andre teer at undgå

Hindbærblad er ikke den eneste urt med livmoderstimulerende egenskaber. Andre teer, der kan falde ind under denne kategori, er anis, kamille, comfrey, ephedra, hibiscus, horehound, Labrador, lakridsrod, mugwort, pennyroyal, sassafras, stikkende nældeblad, vetiver og yarrow. Urter som citrongræs, rosmarin og salvie bærer den samme advarsel, men du kan stadig spise mad, der indeholder disse urter – undgå at lave te ud af dem, da brygningsprocessen intensiverer dem.

Alternativer

Hvis du ønsker at undgå hindbær blade te under graviditeten, er der flere sikre alternativer. De fleste koffeinfrie urtete, der ikke indeholder en livmoderstimulerende ingrediens, skal være sikre. Overvej pebermynte eller ingefærrotte, som kan hjælpe med at lindre morgenkvalme eller andre former for kvalme. Mange urter er ikke undersøgt i forhold til gravide, så spørg altid din læge om det bedste råd vedrørende din graviditet.