Hvordan man lærer kultur og kulturel mangfoldighed for unge børn

Kulturel mangfoldighed er et vigtigt begreb at forstå i barndommen. At forstå, at folk ikke er ens, gør det muligt for dine børn at omfavne og værdsætte de ting, der gør hver person eller gruppe af mennesker anderledes. Børn mærker forskelle, og tager tid til at undervise i, hvad der er vigtigt for hver kultur, kan bidrage til at fremme accept og forståelse, skriver Richard Greggory Johnson, forfatter til “En 21. århundredes tilgang til undervisning i social retfærdighed: Uddannelse til både advokat og handling.”

Lav en liste over mål, du vil opnå, mens du underviser kultur og kulturel mangfoldighed til dine børn. Samarbejd med din ægtefælle for at overveje, hvilke lektioner du vil have dine børn at lære. Fokuser på en værdi ad gangen, som medfølelse eller respekt.

Fortæl dine børn, at din familie vil lære om forskellige kulturer. Tillman og Belgrave foreslår at udføre en visualiseringsøvelse med børn for at bestemme, hvad de allerede ved, og hvad der endnu skal læres. Opmuntre din familie til at tænke over, hvad en fredelig verden ville se ud. Efter at have fået tid til at tænke, spørg dine børn om at dele, mens du tager notater. Dine børn kan være en stærk indflydelse på, hvordan man lærer kultur.

Brug festligheder i dine lære. Mary Mayesky, forfatter af “Creative Activities for Young Children”, foreslår at inkorporere vigtige elementer af kulturelle festligheder i lektioner for at give en praktisk måde at vise dine børn, hvad der er vigtigt for andre kulturer. Fester er en måde at lære børn om de forskellige fødevarer, musik, kunst og sange, der har værdi i forskellige kulturer. Børn er i stand til at lære, hvorfor kulturer opfører sig på bestemte måder og tror på visse ting, fordi de har en chance for aktivt at deltage i fejringen.

Indarbejde kunsten i din lære. Kunst kan lære et væld af forståelse for, hvad der er vigtigt for mennesker af forskellige kulturer, skriver Tillman og Belgrave. Lær dine børn sange fra forskellige kulturer og forklare dem betydningen bag sangene. Tillad dine børn at bruge teknikker fra andre kulturer til at skabe kunstværker. Du kan også læse historier fra forskellige kulturer, lære kulturdanser eller spille spil fra andre lande for at udvide dine families forståelse af mennesker fra forskellige kulturer.

Medtag personlige refleksionssessioner. Tillman og Belgrave siger, at det er vigtigt for børn at diskutere, hvad de har lært ved at tale om, hvordan de følte og hvad de oplevede. For at kulturelle mangfoldighedstimer skal have mening, skal din familie være i stand til at arbejde sammen for at gøre mening af forskellene mellem grupper af mennesker. At forstå, hvad de lærer, vil sikre, at de kan anvende det på deres forhold til andre.

Brug bøger og videoer til at gøre forskellige kulturer levende til dine børn. Geneve Gay, forfatter af “Kulturelt Responsiv Undervisning: Teori, Forskning og Øvelse” skriver, at hvis børnene kan visualisere, hvordan andre mennesker lever, er de mere tilbøjelige til at forstå mere om forskellige kulturer. At se billeder i bøger eller se dokumentarer om andre grupper af mennesker vil gøre det muligt for din familie at opleve, hvad der er vigtigt for andre kulturer end deres egne. Gay fortsætter med at hævde, at øget bevidsthed om forskellige grupper af mennesker kan bidrage til at eliminere etniske stereotyper og føre til større accept. Tjek dit lokale bibliotek for bøger og videoer til bestemte aldersgrupper samt guidebøger til at hjælpe dig med at undervise i forskellige kulturelle begreber.