Korrekt vejrtrækning under træning

Åndedræt er en meget værdifuld og ofte overset funktion af den menneskelige krop. Når du indånder, tager du ilt ind, som transporteres gennem blodceller. Når du udånder, slippe du af med toksiner og gasser, såsom kuldioxid. Korrekt vejrtrækning under træning er yderst vigtigt, fordi det hjælper med at iltge hårdtarbejdende muskler og forsyner dem med næringsrige blod.

Brug korrekt form, mens du løfter vægten og ånder ud, når du udøver mest kraft. For eksempel, når du laver barbell krøller, ånder ud før krøllet baren og indånder som du udvider dine arme tilbage til startposition. Anvend en lignende åndedrætsmetode til alle vægtløftningsøvelser, og sørg for, at du altid trækker ud, når du udøver kraft.

Master kunsten med lav vejrtrækning under kardiovaskulær træning. Start med lav intensitet i ca. 5 minutter. Indånder ind og ud gennem din næse. Forøg din intensitet til dit ønskede niveau, og fortsæt med at trække vejret ind og ud gennem din næse. Hold din mave afslappet og tag dyb vejrtrækning, fylder din mave fuldstændigt med luft, før du langsomt udånder. Fortsæt med dette åndemønster i løbet af din kardio session.

Udfør korrekt vejrtrækning, mens du laver yoga. Når du laver yoga, skal du tage langsomme, diafragmatiske vejrtrækninger, mens du holder ved at trække vejret ind og ud gennem din næse. Fyld din mave med luft, og ånder helt ud, før du tager et andet åndedræt.