Liste over acceptable fødevarer til patienter, der tager coumadin

Coumadin, også kendt som warfarin, er en blodfortynder, der bruges til at reducere dannelse af blodpropper og forhindre blokerede arterier, hjerteanfald og slagtilfælde. Mange fødevarer er sikre at spise mens du tager Coumadin, men nogle kan påvirke, hvor godt din Coumadin virker. K-vitamin fungerer som et naturligt blodstivende middel i kroppen og kan derfor interagere med Coumadin, hvilket gør det ineffektivt. Mens du tager Coumadin, er det nødvendigt at forbruge konsistente mængder af K-vitamin i din kost. Det daglige tilstrækkelige indtag af vitamin K til voksne hanner er 120 mikrogram; for voksne kvinder er det tilstrækkelige indtag 90 mikrogram pr. Dag, ifølge Institut for Medicin.

Grøntsager er rige på mange næringsstoffer, herunder K-vitamin. Grønne bladgrøntsager såsom broccoli, kål, spinat, spiralkål og kale er især gode kilder til K-vitamin. Det betyder ikke, at du skal undgå disse grøntsager, du skal bare Forbruge omtrent det samme beløb hver dag. Du kan også vælge mellem lav vitamin K grøntsager som gulerødder, kartofler, selleri, ærter, skrællet agurk, peber, aubergine, tomat og courgette. I gennemsnit skal du spise to til fire portioner grøntsager om dagen med en servering svarende til 1 kop rå grøntsager eller en halv kop kogte grøntsager.

Frugt er en glimrende kilde til antioxidanter, vitaminer, mineraler og fibre. Frugt indeholder små mængder vitamin K og kan spises fritt. God frugt valg omfatter appelsiner, kiwi, druer, bananer, svesker, tranebærsaft, melon, blommer, rosiner, frugtcocktail, blåbær og æblesauce. En portion er lig med 1 mellemstykke frugt, en halv kop dåse, frosne eller friske frugter, en tredjedel kop tørret frugt eller 4 ounces frugtsaft. I gennemsnit skal du spise mellem to til fire portioner frugt per dag.

Mejeriprodukter er lave i vitamin K og er acceptable på en Coumadin diæt. Mælk, ost, fløde, yoghurt og is er eksempler på mejeriprodukter, du kan forbruge. Spis to til tre 1-kops portioner af mejeri hver dag. Mens alle disse fødevarer anses for at være sikre, mens de tager Coumadin, er det bedst at forbruge fedtfattige eller ikke-fede produkter, når det er muligt. Dette vil hjælpe dig med at opretholde en sund vægt og forhindre andre komplikationer.

Kylling, kalkun, and, oksekød, bøf, kalvekød, skinke og svinekød er acceptable, når du tager Coumadin, bortset fra oksekød og kyllingelever, der er rige på K-vitamin. Undgå højtfedtvalg som pølse, bacon og bologna, når det er muligt. Fisk som kuller, laks, ørred, makrel og tun og skaldyr, herunder muslinger, østers og rejer er også gode valg. Fisk er især gavnlig, da den er høj i den essentielle fedtsyre omega-3. Du kan også spise æg, men kun i moderation, da de er højt i kolesterol. I gennemsnit bør du spise tre portioner af højt proteinfødevarer hver dag.

De fleste brød, korn og korn er lave i K-vitamin. Du bør spise seks til otte portioner mad fra denne gruppe dagligt og vælge hele korn, når det er muligt. Gode ​​eksempler på acceptable fødevarer fra stivelsesgruppen omfatter havregryn, hvedebrød og pasta, brun ris, quinoa, hirse, couscous, fløde hvede, kornkorn, rug og granola blandt andre.

Mens vand er et glimrende valg, er frugtjuice, sodavand og kaffe acceptable alternativer. I gennemsnit er brygget sort eller grøn te tilladt på en Coumadin diæt. Alkoholholdige drikkevarer må kun indgå i en Coumadin-diæt. Hvis du spiser mere end to alkoholholdige drikkevarer om dagen, vil din medicin sandsynligvis blive påvirket. Drik seks til otte 8 ounce glas væske om dagen for optimal hydrering.

Grøntsager

Frugt

Mejeri

Kød, fjerkræ og fisk

Stivelse

drikkevarer