Medicin absorption & appelsinsaft

Drikke appelsinjuice med morgenmad er en langvarig amerikansk tradition. Det har lige den rigtige mængde sødme, masser af C-vitamin og hjælper med at vaske dem om morgenen. Men de seneste undersøgelser rapporterer, at appelsinjuice sammen med grapefrugt og æblejuice kan faktisk hæmme absorptionen af ​​mange lægemidler. Så, mens appelsinsjuicens godhed stadig nærer din krop, må du muligvis ændre den måde, du nyder det på.

I 1980’erne fandt David Bailey, Ph.D., professor i medicin og farmakologi ved University of Western Ontario, at frugtsaft væsentligt øget effektiviteten af ​​at få blodtryksmedicin, felodipin, ind i blodbanen. Men siden da viste andre forskere, at saften faktisk hæmmer andre lægemidler. Bailey gennemførte flere undersøgelser, der faldt mere i tråd med andre undersøgelsesresultater. Ifølge barmhjertighedsplaner fremlagde Bailey sine nye resultater i 2008.

Resultatet af en nylig undersøgelse viste, at hesperidin, et kemikalie isoleret i appelsinsaft, reducerede absorptionen af ​​det antihypertensive lægemiddel celiprolol i tarmene hos rotter. Andre undersøgelser fandt ud af, at der også findes et andet kemikalie involveret i malabsorption i appelsinsaft. Det har egenskaberne af naringin, en sammensætning der giver en tærtsmag, der også findes i grapefrugt. Specifikt blokkerer disse naringin-lignende forbindelser absorption af lægemidlet i tyndtarmen.

I takt med tiden viser flere beviser, at appelsinsaft negativt påvirker absorptionen af ​​mange lægemidler. Disse lægemidler omfatter blodtrykssænkende meds, herunder beta-blokkere atenolol, celiprolol og talinolol. Effekten af ​​høfeber behandling fexofenadin påvirkes også af at drikke appelsinjuice. En anden undersøgelse sammenlignede tre grupper af voksne, der tog en antacida, Aludrox, i sig selv med appelsinjuice eller med mælk. Grupperne blev sammenlignet for aluminiumabsorption. Forskerne fandt der betydeligt højere absorptionshastighed i gruppen, der tog antacida med appelsinsaft end med mælk eller i sig selv. I dette tilfælde viste resultaterne, at appelsinjuice øgede mængden af ​​aluminium, der kom ind i kroppen, en skadelig virkning.

Medmindre du har anden grund til at undgå appelsinsaft, skal du ikke afholde dig fra at nyde det uden dine medicin. Det giver vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer. Du bør tage medicin på en tom mave med et glas vand. Lægemidler, der forstyrrer maven, vil have en advarsel på deres etiketter, hvis du skal tage dem med mad eller mælk. Generelt hjælper et køligt glas vand med at sprede stoffet i maven hurtigere. Sips vil ikke helt hjælpe med i opløsningen. Spørg din læge eller apotek før du kombinerer flere lægemidler.

Beviser

Mekanisme

Berørte lægemidler

anbefalinger