Paleo diæt til crossfit

CrossFit er et samlet fitnessprogram, der er grundlagt af Greg Glassman, der involverer en kombination af forskellige træningsprogrammer. Disse træningsprogrammer omfatter funktionel styrketræning, kardiovaskulære øvelser og eksplosive atletiske bevægelser. Paleo diæt er et sæt kostvaner, der er baseret på den paleolithiske periode i historien. I denne diæt er raffinerede kulhydrater, mælkeprodukter, belgfrugter og forarbejdede fødevarer ikke tilladt. Brug af CrossFit og Paleo diæt sammen er almindelig og er en stærkt anbefalet praksis. Alligevel er der nogle mindre ændringer til Paleo dietten, der kan være til gavn for CrossFit-atleter.

CrossFit Ernæring

CrossFit, sammen med at være et træningsprogram, har sine egne kostvejledning. Ifølge den officielle CrossFit hjemmeside skal kalorier opdeles blandt makronæringsstoffer som følger: protein 30 procent, kulhydrater 40 procent og fedt 30 procent. Grundlaget for CrossFit kost er grøntsager, magert kød, nødder og frø. Ifølge CrossFit hjemmeside øger diæt højt i kulhydrater insulinniveauer, som fremmer fedme og kronisk sygdom. CrossFit organisationen fortaler også en reduceret kalorieindhold fordi kaloriebegrænsning fremmer lang levetid og mindsker risikoen for hjertesygdomme og kræft.

Paleo Ernæring

Før moderne landbrug eksisterede, var korn som hvede ikke en del af den menneskelige kost. Manden var en jæger-samler, der spiste vilde dyr, nødder, frø og bær. Ifølge Paleo dietten kan denne måde at spise reducere risikoen for sygdom, fremme vægttab og optimere dit helbred. Ved at følge Paleo-planen vil din kost være høj i protein, fiber, sunde fedtstoffer, kalium, vitaminer, mineraler, fyto-næringsstoffer og antioxidanter. Principperne og retningslinjerne for både Paleo diæt og CrossFit kost er de samme.

Næsten en perfekt match

Den anbefalede CrossFit diæt ligner meget Paleo diætet. CrossFit-webstedet siger endda, at “Caveman (eller paleolithic) -modellen er helt i overensstemmelse med CrossFit-receptet.” Der er dog små ændringer, der kan gavne CrossFit-atleter såvel som andre atleter. Bogen, “The Paleo Diet for Athletes”, siger, at mens det er muligt for atleter at komme sig fra kraftige træningsposter på den strenge Paleo diæt, kan det være sværere at komme sig hurtigt. Af denne grund kan der inden for og efter træning især foretages ændringer.

Modifikationerne

Mindst to timer før langvarig motion “The Paleo Diet for Athletes” anbefaler at forbruge moderat glykæmisk indeks kulhydrater for at hjælpe brændstof din træning. Højt glykæmisk indeks kulhydrater som sportsdrikke anbefales under træning, der varer mere end en time. Umiddelbart efter træning anbefales en drink, der indeholder både kulhydrater og protein, i et forhold på 4-5: 1. Et eksempel på dette ville være frugtsaft blandet med proteinpulver. For forlænget opsving, i løbet af få timer efter din træning – fødevarer, der normalt ikke er tilladt, såsom brød, pasta og ris – kan hjælpe med at genoprette. De bedste af disse kulhydratrige fødevarer, ifølge “The Paleo Diet for Athletes”, omfatter kartofler, søde kartofler, rosiner og yams.