Psylliumskallet til diarré

Diarré er en tilstand, der beskriver løs, vandig afføring, der kan forekomme flere gange om dagen. Årsager til diarré omfatter en virus, reaktioner på medicin, en bivirkning til medicinske behandlinger eller på grund af medicinske tilstande. Behandlinger for diarré omfatter at spise mad med lavt fiberindhold, øge væskeindtaget og tage antidiarrhealmedicin. Din læge kan også anbefale at inkludere et supplement kaldet psyllium husk. Ud over at hjælpe med at behandle diarré, kan psylliumskal forårsage bivirkninger eller komplikationer. Brug kun psyllium til diarré, hvis det anbefales af din læge.

Psyllium skind er tilgængelig i flere former, herunder tabletter, pulver, kapsel eller væske. Typer af psyllium omfatter sort og blond psyllium. Pulverformen kræver blanding med en væske for at drikke tilskuddet. Doser til at tage psyllimskal varierer afhængigt af hvilken type tilskud der er taget, og for typen af ​​diarré. Du kan få brug for 7 til 18 gram blond psyllium taget i opdelte doser spredt over dagen, ifølge MedlinePlus.com

Under udbrud af diarré kan det være med at tage psylliumskalke, som kan nedsætte frekvensen og sværhedsgraden af ​​tilstanden. Psylliumskallen hjælper med at bremse tarmens bevægelser for at reducere tarmbevægelser. Psyllium Skal absorberer også overskydende væske i tarmene og hjælper med at tilføre masse til afføringen.

Som med alle lægemidler og kosttilskud kan psylliumskal forårsage uønskede reaktioner. Mulige bivirkninger omfatter sværhedsvanskeligheder, vejrtrækningsbesvær, kvalme, opkastning og mavesmerter. Yderligere bivirkninger omfatter kløe og hududslæt. Rapporter eventuelle bivirkninger til din læge.

Selvom psylliumskallet kan hjælpe med afføring og afbryde diarré, kan det også medføre forstoppelse. Livsstilsændringer som regelmæssig motion, en fiberoptisk kost og drikke masser af væsker – 8 ounce for hver 3 til 5 gram psylliumskallet – kan forhindre forstoppelse, mens du tager psylliumskallet. Hvis du tager medicin som aspirin, digoxin, lithium, carbamazepin eller nitrofurantoin, skal du vente flere timer, før du tager psylliumskallet for at undgå absorptionsproblemer. Kontakt din læge for at afgøre mulige medicininteraktioner. Psylliumskallet kan også sænke blodtrykket og blodsukkerniveauet. Brug psylliumskallet forsigtigt, hvis du lider af blodtryksbetingelser eller diabetes. Psyllium skind kan være et vaneformende supplement og forårsage permanent skade på tarmene, hvis de tages i længere tid, ifølge Drugs.com.

Tilgængelighed og doseringsoplysninger

Hvordan virker Psyllium Husk

Potentielle bivirkninger

Overvejelser