Shea smør versus kakaosmør hudpleje

Kakaosmør og sheasmør er to af naturens rigeste fugtighedscreme, helt naturlige skønhedsprodukter, der kan gøre underværker for din hud. Hver har været brugt i århundreder som et skønhedsprodukt, og begge er almindeligt forekommende i cremer og lotioner. Der er dog bemærkelsesværdige forskelle mellem de to, der kan påvirke din hud til det bedre eller det værre.

Oprindelse

Både shea og kakao er naturligt forekommende stoffer. Shea smør er også kendt som karit smør. Det er lavet af nødderne af karitræet fundet i Vest- og Centralafrika. Sheasmør kaldes undertiden “kvinders guld”, fordi høsten og produktionen skaber job for mange afrikanske kvinder. Kakaosmør ekstraheres fra cacao frø, også kendt som kakaobønner. Det er hjemmehørende i Amerika og er en traditionel fugtighedscreme i Mesoamerica og Caribien.

Fugtighedsgivende kvaliteter

Kakaosmør og sheasmør er ligeledes værdsat som fugtighedscreme. Begge indeholder fedtsyrer, som forbedrer hudens fugtbevarelse og elasticitet. Begge er effektive til at lette hudproblemer som eksem eller psoriasis. De fleste er enige om, at kakaosmør lugte er meget behageligt, og nogle bruger det til aromaterapi. Sheasmørs duft på den anden side er undertiden beskrevet som off-putting eller endda stinkende.

Hudreparation og sundhed

Kakaosmør indeholder kakaomasse polyphenol (CMP), som hjælper med at lette dermatitis eller udslæt. CMP kan også hæmme væksten af ​​kræftceller og tumorer. Shea er en god kilde til vitaminer A og E, som styrker din hud og hjælper med at reparere skader. En undersøgelse fra 2009, der blev offentliggjort i “Journal of Photochemistry and Photobiology”, viste, at koffeinsyren i sheasmør reducerede de skadelige virkninger af UV-stråling. Desuden indeholder sheasmør kanelsyre: en undersøgelse fra 2010, der blev offentliggjort i “Journal of Oleo Science”, viste, at den kunne afvise både inflammation og tumorer.

Acne, Stretch Marks and Scars

For acne-udsat hud, shea smør er et klogere valg end kakaosmør. Kakaosmør vil tilstoppe dine porer, ifølge en rapport fra Beneficial Botanicals. Shea smør er ikke-comedogenic, hvilket betyder, at dine porer vil forblive klare. Det kan også medvirke til at reducere udseendet af acne ar, fordi dets antimikrobielle egenskaber kan bekæmpe infektioner. Kakaosmør er traditionelt blevet anbefalet til gravide kvinder, der har stregmærker. En undersøgelse fra 2008 med titlen “Kakaosmør Lotion til forebyggelse af Striae Gravidarum” viste imidlertid, at det ikke var mere effektivt på stregmærker end en placebo lotion.

Kvalitet

Rå, ikke-raffineret kakaosmør og sheasmør har den mest næringsværdi til din hud, men det kan være svært at finde. Mange produkter, der hævder at indeholde kakao eller shea, har dem i raffineret form med tilsætningsstoffer og ingredienser, som måske eller måske ikke helbreder din hud. Du skal muligvis betale mere for at modtage den reelle fordel ved disse smøremidler. Derudover kan sheasmørkvaliteten variere ganske lidt. Undersøger du, før du køber et underordnet produkt: lav-grade shea er kun anvendelig som fugtighedscreme.