Skal vi bruge motionscyklen dagligt?

Træningscykler giver en lav effekt, effektiv måde at opbygge fitness og brændende kalorier. Men selv den sværeste kerne øvelse programmer fortaler at tage mindst en hvile en dag om ugen. Jo sværere og oftere du træner ud, jo vigtigere bliver disse hviledage. Hvis du ikke er villig til at hoppe over øvelsen helt en dag om ugen, skal du i det mindste komme ud af cyklen og gøre noget anderledes for at reducere risikoen for overtraining.

Ikke alene er overtraining generelt en potentiel fare – især hvis du træner hver dag – du kan også udvikle overforbrugsskader ved at gøre den samme aktivitet igen og igen. Så i stedet for at køre din motionscykel hver eneste dag, skal du tage mindst en dag eller to om ugen for at køre med forskellige aktiviteter. Tilsvarende lavt belastende, kardiointensive muligheder omfatter inline skøjteløb, svømning, roing og pedaling en elliptisk træner.

Der er sådan en ting som for meget motion – selv om noget så enkelt og blid som en træningscykel. Tegn på, at det er på tide at give cyklen en pause i et stykke tid – eller endda søge professionel hjælp – inkludere nedsat ydelse, overdreven udmattelse, kronisk smerter og smerter, søvnløshed og forhøjet hjertefrekvens.

Hold øje med overforbrugsskader

Tegn på overtræning